G4Media.ro

Germania propune Poloniei să consolideze patrulele comune la graniță pentru a face…

Germania propune Poloniei să consolideze patrulele comune la graniță pentru a face numărului de migranți care trec prin Belarus

Germania a propus Poloniei consolidarea patrulelor comune la graniţa dintre cele două ţări pentru a face faţă numărului tot mai mare de migranţi care sosesc după ce au trecut prin Belarus, relatează Agerpres, conform AFP.

Prezenţa forţelor de frontieră ar trebui să fie ”semnificativ” crescută, a apreciat ministrul german de Interne Horst Seehofer într-o scrisoare adresată omologului său polonez Mariusz Kaminski.

Seehofer s-a declarat ”preocupat” de creşterea afluxului de migranţi, în special din ”Orientul Apropiat şi Mijlociu” care trec prin Belarus şi ajung în Polonia şi apoi în Germania.

Ministrul german a propus ”creşterea proporţiei forţelor poliţiei federale germane” care participă la patrulări comune, lăsând forţelor poloneze sarcina de a gestiona situaţia migranţilor care trec frontiera direct din Belarus.

Horst Seehofer a propus, de asemenea, să se solicite asistenţă agenţiei europene de protecţie a frontierelor Frontex.

Conform datelor publicate luni de Ministerul de Interne german, aproximativ 4.500 de persoane au trecut din august frontiera dintre Polonia şi Germania fără un document care să le autorizeze.

Polonia, Lituania şi Letonia au raportat creşteri masive ale numărului de migranţi din Africa şi Orientul Mijlociu care au intrat recent dinspre Belarus.

Uniunea Europeană l-a acuzat pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea unei creşteri masive a sosirilor de migranţi la frontiera dintre Belarus, pe de o parte, şi Lituania, Polonia şi Letonia (state membre ale UE), pe de altă parte.

Ca răspuns la sancţiunile impuse de UE la adresa ţării sale pentru abuzuri contra drepturilor omului, Lukaşenko a anunţat în luna mai că autorităţile belaruse nu vor mai împiedica migranţii ilegali să utilizeze Belarusul ca rută de tranzit către Occident.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Li s-a făcut dor de putina ocupație a Poloniei