G4Media.ro

Germania planifică controale la frontieră pentru Campionatul European de Fotbal Euro 2024

Sursa foto: uefa.com

Germania planifică controale la frontieră pentru Campionatul European de Fotbal Euro 2024

Ministrul german de interne a anunțat luni introducerea unor controale temporare la frontierele sale, ca parte a consolidării securității Euro 2024, potrivit L’Equipe.

Ministrul federal german de interne, Nancy Faeser, a anunțat controale temporare la frontierele sale între 14 iunie și 14 iulie. Se așteaptă ca turneul să primească 2,7 milioane de fani pe stadioane și până la 12 milioane la evenimente publice. „Pentru turneul Euro, unim forțele autorităților de securitate și mai puternic și ne pregătim pentru posibile amenințări”, a declarat ministrul pentru ziarul Rheinische Post.

„În timpul turneului, vom efectua verificări temporare la toate granițele germane pentru a împiedica intrarea actorilor potențial violenți”. Anunțul vine după împușcăturile în masă de la un concert din Moscova, în care cel puțin 139 de persoane au fost ucise și 180 rănite. Statul Islamic a revendicat atacul, iar Franța a declarat că ridică alerta teroristă la cel mai înalt nivel după acesta.

Germania a implementat deja controale temporare la frontierele sale cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția, ca parte a luptei împotriva bandelor de trafic de migranți.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...