G4Media.ro

Germania: Olaf Sholz, candidatul Partidului Social Democrat (SPD)  la funcția de cancelar,…

Foto: Captură ARD

Germania: Olaf Sholz, candidatul Partidului Social Democrat (SPD)  la funcția de cancelar, a prezentat coaliția de guvernare cu Verzii și Partidul Liber Democrat (FDP) – Coaliția “Semafor”

Olaf Sholz, candidatul Partidul Social Democrat (SPD) la funcția de cancelar al Germaniei, a prezentat miercuri coaliția de guvernare cu Verzii și Partidul Liber Democrat (FDP), numită și Coaliția “Semafor”, după culorile celor trei partide. Prima coaliție de guvernare formată din trei partide în Germania din anii ’50 a fost negociată timp de aproape două luni după alegerile parlamentare din 26 septembrie.

Co-liderul Verzilor, Robert Habeck, va ocupa postul de vice-cancelar, iar importantul post de ministru de finanțe va reveni liderul FDP, Christian Lindner.

Liderul SPD, Olaf Scholz, a prezentat prioritățile noile coaliții, iar prima urgență pentru noul guvern este combaterea noului val de Coronavirus, spunând că numai vaccinarea generală este o soluție viabilă.

Noul cabinet va fi prezentat pentru învestitură Bundestag-ului – camera inferioară a parlamentului Germaniei.

Angela Merkel se retrage din funcția de cancelar pe care a deținut-o fără întrerupere din 2005. Partidul ei, Uniunea Creștin Democrată (CDU) a obținut în alegeri cel mai slab rezultat din istoria sa și intră în opoziție după 16 la guvernare la nivel federal.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Speram sa fie mai seriosi, dar inceputul nu e prea bun. Poate totusi vor fi mai buni ca Merkel.

  2. La semaforul nostru galbenul e un fel de portocaliu!