G4Media.ro

Germania „nu va sta în calea” Poloniei dacă decide să trimită tancuri…

Sursa foto: Twitter / MFA Russia

Germania „nu va sta în calea” Poloniei dacă decide să trimită tancuri de fabricație germană în Ucraina

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a declarat pentru postul francez de televiziune LCI că Germania nu va sta în calea Poloniei dacă aceasta va decide să trimită tancurile sale Leopard 2 în Ucraina, potrivit Sky News.

Vorbind prin intermediul unui translator, Baerbock a declarat: „Deocamdată, întrebarea nu a fost pusă, dar dacă ni s-ar pune, nu am sta în calea ei”.

Pawel Jablonski, ministrul adjunct de externe al Poloniei, a declarat, în 20 ianuarie, că țara sa ar putea trimite tancurile chiar dacă Germania se opune.

Vorbind la radioul privat RMF FM, Jablonski a afirmat că Polonia este „pregătită să facă un astfel de pas”, după ce Varșovia și alți aliați din NATO au îndemnat Germania să le dea undă verde.

El a spus:

„În acest moment încercăm să determinăm Germania nu numai să fie de acord ca aceste tancuri să fie trimise de Polonia sau de alte țări, ci și să facă acest lucru ea însăși.

„Cred că, dacă există o rezistență puternică, vom fi pregătiți să luăm chiar și astfel de acțiuni non-standard… dar să nu anticipăm faptele.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Ucraina cu aliații ei atacă Nord stream și Germania trebuie sa le dea tancuri! Adică nu ajunge că au fost „scuipați” de minim 10 miliarde de dolari dar sa mai și lingă scuipatul!?

    • Voi, rușii, aveți niște minciuni în voi cum nu mai există pe planeta Pământ.

    • Bravo MAX, ai pus punctul pe I. De-aia si reactiile injurioase ale 0lig0frenilor de deasupra. Asa e, dupa ce le-au distrus conductele acum au pretentii sa dea tancuri. Pe gratis!

  2. Cica verzii sunt creatia rusilor, aberau unii pe-aici, pai tantzica asta e mai globalista decat Biden si mai neocons decat Blinken….

    • Bai asta „parere” zis durere noroc ca pro.stia nu doare altfel ai fi in chinuri pe jos tavalindu-te, ma thembelulle

  3. Ca să se vadă bine cât de ret.ardați sunt, românii comentează aiureli.

  4. Aha acum vorbim de Polonia, Germania etc, aha păi unde-i NATO? Gata s-a spart gașca? Nu se mai consultă la nivel de alianță ori cum, cu toții impreună da separat?