G4Media.ro

Germania limitează viteza maximă pe autostrăzi la 100 de km/h de teamă…

Germania limitează viteza maximă pe autostrăzi la 100 de km/h de teamă că temperaturile neobişnuit de mari ar putea provoca crăpături în asfalt

Canicula a determinat autorităţile germane să impună miercuri restricţii de viteză chiar şi pe acele secţiuni de autostradă pe care în mod normal nu există limite de viteză, semn că temperaturile extreme afectează cea mai mare economie a Europei, transmite Bloomberg.

Germania are 13.000 km de autostrăzi şi este singura ţară din Europa ce nu are o limită superioară de viteză peste tot.

Autorităţile federale au decis să reducă limita de viteză până la 100 de kilometri pe oră pe unele secţiuni de autostradă, de teamă că temperaturile neobişnuit de mari ar putea provoca crăpături la suprafaţa autostrăzilor, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Agenţiei pentru autostrăzi.

Potrivit Administraţiei naţionale pentru meteorologie din Germania, miercuri temperaturile ar putea depăşi valoarea record pentru luna iunie, de 38,2 grade Celsius, fiind posibil să fie depăşit chiar şi recordul istoric de temperatură, 40,3 grade Celsius, înregistrat în luna iulie 2015.

Valul de căldură cu care se confruntă Germania în zilele acestea vine după o secetă susţinută în 2018 care a oprit navigaţia fluvială pe Rin, a afectat producţia de electricitate, a generat incendii de pădure şi a obligat Germania să importe cereale pentru prima dată în ultimii 24 de ani.

Acesta este al doilea val de căldură care loveşte Europa în acest an, după ce în luna februarie timp de mai multe zile temperaturile au trecut de 20 de grade Celsius, provocând incendii de vegetaţie în nordul Angliei şi în Alpi.

În condiţiile în care efectele schimbărilor climatice sunt greu de ignorat, sprijinul pentru Partidul Ecologist din Germania l-a depăşit pe cel partidului condus de cancelarului Angela Merkel, verzii devenind cel mai puternic partid din Germania potrivit rezultatelor celor mai recente sondaje de opinie.

Şi alte ţări din Europa se confruntă cu efectele caniculei. La Paris, voluntarii au distribuit apă persoanelor fără adăpost după ce Guvernul francez a închis şcolile şi a activat planul naţional de urgenţă pentru a proteja populaţia. Preţurile la electricitate pe întreg continentul au crescut pe fondul estimărilor că europenii vor da drumul la ventilatoare şi aparatele de aer condiţionat pentru a se răcori.

Între timp europenii încearcă să se adapteze fiecare la valul de căldură. Autorităţile din Bruxelles au suspendat călătoriile cu caleaşca pentru turişti, în respect pentru bunăstarea animalelor. Decizii similare au fost luate la Antwerp şi Ostend.

În Germania, în oraşul Hemer situat la aproximativ 35 de kilometri sud-vest de Dortmund, un bărbat s-a dezbrăcat în departamentul de produse congelate al unui supermarket pentru a scăpa de valul de căldura. După ce clienţii au alertat personalul de securitate, bărbatul a înşfăcat o cutie de bere şi o banană după care a încercat să fugă din magazin, a informat poliţia locală pe Twitter.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mai e o chestie: nemții nu sînt obișnuiți cu temperaturile astea, pur și simplu năucesc la temperaturi mari. Pînă acum 10 ani nici nu luau în considerare să-și pună aparate de aer condiționat pentru că, ziceau ei, nu se merită pentru o săptămînă, maxim două, de caniculă în august. Ăla s-a dezbrăcat în magazin pentru că avea o doagă lipsă, dar nemții normali, la temperaturi de peste 32 de grade, sînt fierți și la propriu, și la figurat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.