G4Media.ro

Germania: Autoritățile își recunosc greșeala. A fost nevoie de mai bine de…

Germania: Autoritățile își recunosc greșeala. A fost nevoie de mai bine de o săptămână ca zeci de mii de persoane să-și afle rezultatele testelor Covid-19

Autorităţile germane au recunoscut joi un „mare derapaj” în Bavaria, în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, după ce a fost nevoie de peste o săptămână pentru ca zeci de mii de persoane să-și afle rezultatele testelor Covid-19, după revenirea lor din vacanţă, relatează AFP.

Subiectul a provocat o uriașă controversă la nivel național, motiv pentru care autoritățile au ieșit să-și admită eroare,  în  contextul în care guvernul german se declară tot mai îngrijorat de creşterea numărului de cazuri pozitive din ţară, în urma relaxării restricțiilor impuse populaţiei.

„A existat un derapaj, un mare derapaj!” – a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Markus Söder, liderul bavarez care până nu demult era lăudat în toată țara pentru modul în care s-a descurcat să gestioneze pandemia.

Autorităţile bavareze au efectuat zeci de mii de teste voluntare pe autostrăzi, in aeroporturi şi gări, în scopul împiedicării răsăpândirii virusului, la revenirea din vacanţă a cetăţenilor.

Au avut însă nevoie de mai bine de o săptămână pentru a le furniza rezultatele celor circa 44.000 de persoane testate. Potrivit datelor prezentate de autorități, dintre aceste persoane, aproximativ o mie au fost depistate cu COVID-19, speculându-se, în mod justificat, că acestea ar fi putut infecta alte persoane în toată Germania.

Liderul conservator Markus Söder a refuzat însă demisia ministrului său. El a explicat că a existat un „derapaj” la nivel de execuție, nu în „strategie”.

Germania se confruntă cu o creştere masivă a numărului de infectări, în ultimele câteva zile. Numărul de cazuri declarate oficial se ridica joi la aproximativ 220.000, în creştere cu 1.445 de cazuri în 24 de ore.

Sursa Foto: Germania/ pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.