G4Media.ro

Gérard Depardieu a fost exclus din programele televiziunii publice elvețiene / Marele…

sursa foto: captura video

Gérard Depardieu a fost exclus din programele televiziunii publice elvețiene / Marele actor francez se confruntă cu acuzații de viol și hărțuire sexuală

Televiziunea publică elveţiană (RTS) a exclus filmele în care Gérard Depardieu joacă „unul dintre rolurile principale”, în urma difuzării unui documentar şocant în Franţa, a anunţat duminică un purtător de cuvânt.

„De la ultimele dezvăluiri despre Gérard Depardieu, RTS a evitat să difuzeze filme în care acesta joacă unul dintre rolurile principale. Prin urmare, unul sau două filme au fost suspendate în perioada sărbătorilor”, a declarat Marco Ferrara pentru Agenţia France-Presse, confirmând o informaţie apărută în săptămânalul elveţian Matin Dimanche, transmite News.ro

„Atunci când simţim că majoritatea publicului ar putea fi jignit de un film sau de o personalitate care a fost acceptată până acum, îl vom lăsa ocazional în afara programului nostru”, a explicat el.

Gérard Depardieu, monstrul sacru al cinematografiei franceze, se află în plin scandal de când, la începutul lunii decembrie, a fost difuzat un reportaj în cadrul emisiunii „Complément d’Enquête” de la postul public de televiziune France 2, în care este văzut proferând o serie de insulte misogine, inclusiv comentarii cu tentă sexuală la adresa unei tinere.

Reportajul a revenit, de asemenea, asupra inculpării sale pentru viol în 2020, în urma unei plângeri depuse de o actriţă în vârstă de 20 de ani, Charlotte Arnould. El respinge aceste acuzaţii.

Depardieu, în vârstă de 75 de ani, face de asemenea obiectul unei plângeri pentru agresiune sexuală depusă de actriţa franceză Hélène Darras pentru fapte prescrise, precum şi a unei alte plângeri în Spania, depusă de o jurnalistă, Ruth Baza, care îl acuză de viol în 1995.

Decizia de a suspenda difuzarea pe RTS a filmelor în care actorul francez joacă un rol principal este „o alegere pragmatică, pe care o vom reexamina în funcţie de evoluţia situaţiei, fără un calendar stabilit dinainte şi cu respectul cuvenit pentru procesul judiciar”, a declarat Ferrara. „În calitate de serviciu public, trebuie să avem grijă să rămânem să nu emitem judecăţi: ne limităm la a acţiona în interesul public, care include şi simpatia sau, dimpotrivă, respingerea unei opere”, a spus el.

„Dincolo de această evaluare calitativă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al RTS, „am organizat recent un vot public pentru filmul de Crăciun, iar una dintre opţiuni era o producţie cu Gérard Depardieu, pe care publicul însuşi a decis să nu o selecteze, deşi era cunoscut contextul actual în ceea ce-l priveşte pe actor”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...