G4Media.ro

Derapaj: George Simion își promovează protestul de sâmbătă cu o imagine în…

Derapaj: George Simion își promovează protestul de sâmbătă cu o imagine în care apare premierul Cîțu, asimilat cu Hitler

Co președintele AUR, George Simion, a anunțat încă de câteva zile că în această sâmbătă va organiza o amplă manifestație în Piața Universității, de la ora 17.00, împotriva măsurilor asumate de autorități, în contextul pandemiei.

Pe contul său de facebook, George Simion și-a construit un „afiș” pentru promovarea protestului. În imagine apare premierul Florin Cîțu, asimilat imaginii fascistului Adolf Hitler.

În trecut au existat și alte derapaje similare, când diferiți membri PSD au făcut comparații similare cu președintele Klaus Iohannis. Ele au fost taxate de fiecare dată de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Utilizarea imaginii lui Hitler este văzută ca o insultă la adresa memoriei milioanelor de victime ale nazismului.

„Oricât ar încerca să se controleze, AUR nu se dezminte! În gesturi aparent minore postate pe Facebook își ilustrează valorile ideologice asumate. Nazismul este una dintre ele”, a declarat pentru G4Media Alexandru Florian,  directorul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România.

„Este grotesc, astfel de acte se repetă, pentru că autoritățile se rezumă la declarații politice și anunțuri pompoase despre măsuri și combatere a unor astfel de manifestări. Pentru unii un astfel de afiș este un drept – cel de liberă exprimare.” a declarat pentru G4Media directorul organizației Monitorizarea și Combaterea Antisemitismului, Maximilian Marco Katz.

Simion a mers în urmă cu o săptămână în Centrul Vechi din București, unde a luat la pas terasele ca ca să-și promoveze mitingul împotriva măsurilor luate în contextul pandemiei. Membri ai echipei lui Simion au împărțit fluturași prin care au chemat lumea la protest, sâmbătă, 2 octombrie, în Piața Universității.

George Simion, care a transmis LIVE pe pagina sa de Facebook, a spus că, dacă la congresul PNL au participat 5.000 de oameni, atunci și AUR poate să facă peste o săptămână un protest cu 5.000 de participanți.

Sursa Foto: Facebook/George Simion

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

    • avea si 0% PNL, asta nu inseamna ca un lunatic ca Simion are vreo indreptatire pentru ceea ce face…

  1. Asta, șosoaca, lazarus, panaramele alea doua nu fac decât sa tina lumea departe de proteste. Lumea ar ieși, sunt revoltați, dar nu se pot alinia lângă asemenea specimene sau lângă rtv care manipulează grosolan rulând imagini cu proteste violente din Germania!