G4Media.ro

George Scripcaru, liberalul care a pierdut alegerile pentru primăria Brașov, urmărit penal…

George Scripcaru, liberalul care a pierdut alegerile pentru primăria Brașov, urmărit penal pentru șantaj. DNA îl acuză că l-a amenințat pe patronul firmei care difuza clipurile contracandidatului de la USR în autobuze

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui George Scripcaru, fostul primar liberal al Brașovului învins la alegerile locale de Allen Coliban (USR), potrivit unui comunicat DNA.

DNA îl acuză pe Scripcaru de șantaj, arătând că acesta l-a amenințat pe patronul firmei de publicitate în autobuzele primăriei și i-a cerut să nu mai difuzeze clipurile electorale ale contracandidatului de la USR. În caz contrar, firma respectivă urma să piardă contractul încheiat cu Primăria Brașov.

În plus, susține DNA, primarul ar fi cerut firmei să-i promoveze gratuit în autobuze realizările din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive.

DNA a început urmărirea penală și în cazul lui George Mihai Cornea, directorul general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (RATBV) SA, care deține autobuzele, pentru complicitate la șantaj.

Ambii inculpați au fost puși sub control judiciar.

Comunicatul integral:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe cauțiune pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 22 octombrie 2020, față de fiecare dintre inculpații:

SCRIPCARU GEORGE, primar în exercițiu al municipiului Brașov, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj;

CORNEA GEORGE MIHAI, director general al Regiei Autonome de Transporturi Brașov (RATBV) SA, cu privire la săvârșirea infracțiunii de șantaj în forma complicității.

Din ordonanța întocmită de procurori a rezultat că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În calitate de primar al municipiului Brașov înscris în cursa electorală pentru obținerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi amenințat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajații firmei care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparținând Regiei de transport Brașov, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor spoturi.

Firma respectivă semnase un contract de locațiune cu Regia de transport Brașov (RATBV S.A) pentru spațiul din interiorul autobuzelor și, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi electorale pentru care încheiase contracte de promovare electorală.

În perioada 6-12 august 2020, același inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale și să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deținute de firmă, realizările primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor știri pozitive.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpații trebuie să respecte mai multe obligații, între care:
– să nu depășească limita teritorială a municipiului Brașov, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare,
– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
– să nu exercite funcția exercitarea căreia au săvârșit presupusa faptă, adică cea de primar al municipiului Brașov, respectiv pe cea de director general al RATBV S.A

De asemenea, inculpații au depus cauțiunea stabilită de procuror, de 75.000 lei – Scripcaru George, respectiv 30.000 lei – Cornea George Mihai, sume care au fost consemnate pe numele inculpaților la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție.

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpaților i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Astia au impresia ca sunt vesnici si de neinlocuit.

 2. nenicilor, puscaria sa va pape oasele!

 3. Astea erau practicile lui obisnuite in campanie electorala. Doar ca pana acum nu a avut tupeu sa se ia nimeni de el, ceea ce iar e un lucru trist si spune multe despre unde ne aflam.

  • e un ucru imbucurator ca ies la suprafata i se si intreprinde ceva concret.
   ne putem afla la un punct de inflexiune, ceea ce ar fi fff bine

 4. Penele este tot in USL. Sunt curios ce mai zice domu’ Orban acum referitor la subiect. Probabil da vina tot pe candidatul USR, o fi tacut el agresiv sa o fi facut ceva sa merite asta.

 5. Mark my words: dupa alegeri vom vedea USL 2.0 la guvernare. „Țara are nevoie de stabilitate pe timp de criză, o coaliție solidă, PSD s-a reformat, interesul național bla bla bla…”
  PNL = PSD

 6. Ce e interesant este modul de „ne”gandire al dlui Scripcaru.
  Daca ar fi gandit, Scripcaru ar fi putut foarte bine sa-si puna si el reclame in aceleasi autobuze. Firma ar fi fost obligata sa ii ofere aceleasi conditii contractuale ca si candidatului USR, iar banii efectivi cheltuiti ar fi fost rambursati de la buget de Autoritatea Electorala, deci nu era o problema de bani.
  Dar a „ne”gandit in stil de baron: Cum vine asta, baa, sa-si faca reclama in autobuzele „mele”? Ia sa-l dau eu afara de acolo si sa-i pun sa-mi faca mie reclama, dar mascata si pe banii lor.
  Acum i-a iesti de un frumos dosar penal. Bravo celor care au reclamat si bravo DNA ca a deschis urmarirea penala. Ca Romania sa prospere, „ne”gandirea de baron local trebuie eradicata.

 7. !Ted

  corect ce spuneti, cum un singur amendament…de fapt, o indoiala…

  credeti ca daca ar fi iesit primar s-ar mai fi deschis vreun dosar penal?

  Kaizen este o teorie a calitatii totale….cica daca la un fleac pui 5 intrebari dai de o mare belea…

  eu am pus doar una…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.