G4Media.ro

Generalul Sirski: Rusia a trecut de la apărare la operațiuni de luptă…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Generalul Sirski: Rusia a trecut de la apărare la operațiuni de luptă activă în apropiere de Bahmut

Trupele rusești și-au întărit gruparea în apropiere de Bahmut, în regiunea Donețk, și au trecut la operațiuni de luptă activă, a declarat comandantul Forțelor Terestre ale Forțelor Armate Ucrainene, Olexandr Sirski, citat de BBC.

„În est, situația rămâne dificilă. Inamicul nu renunță la încercările de a obține succes și atacă pozițiile noastre în fiecare zi. Este deosebit de activ în regiunea Kupiansk, unde încearcă să avanseze în mai multe direcții în același timp. În zona Bahmut, inamicul și-a întărit semnificativ grupul și a trecut de la apărare la acțiune activă”, a declarat Sirski într-un interviu acordat Interfax-Ucraina.

Potrivit acestuia, armata rusă încearcă să oprească înaintarea trupelor ucrainene și să restabilească poziția pierdută cu ajutorul unităților aeropurtate. În unele zone, Rusia folosește grupuri de asalt din detașamentele Storm Z, spune acesta.

După cum a precizat generalul ucrainean, armata rusă își susține acțiunile cu artilerie grea și focuri de mortier. „Utilizarea dronelor kamikaze este în continuă creștere”, a mai spus el. În același timp, potrivit lui Sirski, armata rusă nu își atinge obiectivele și suferă pierderi grele.

Cu doar două săptămâni în urmă, Statul Major General ucrainean a raportat atacuri rusești în apropiere de Bahmut. Orașul în sine a fost cucerit la sfârșitul primăverii, după luni de lupte; rolul principal în acest proces a fost jucat de mercenarii din cadrul Grupului Wagner al lui Evgheni Prigojin, care a murit într-un accident de avion în vară. După aceasta, armata ucraineană a avansat în zona Bahmut.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...