G4Media.ro

Generalul medic Ionel Oprea, care a coordonat situația de la Suceava când…

Generalul medic Ionel Oprea, care a coordonat situația de la Suceava când a izbucnit epidemia, va coordona Direcția de Sănătate Publică București

Generalul medic Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătății, care a coordonat situația de la Suceava când a izbucnit epidemia de coronavirus, va coordona Direcția de Sănătate Publică București, urmare a unei decizii a ministrului Nelu Tătaru.

Măsura vine după ce Ministerul Sănătății a constatat mai multe nereguli la DSP București.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea va coordona Direcția de Sănătate Publică a municipiului București, în urma unei decizii a ministrului Sănătății Nelu Tătaru.

Ministerul Sănătății va continua și intensifica activitățile de identificare a infecției cu SARS-CoV-2 în cadrul Programului Național de prevenire, supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare.

“Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul național în luna martie a acestui an. Am pornit de la 1 centru în care se prelucrau probele și, după o muncă susținută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate și încluse în program. Dorim o creștere a numărului de puncte de testare și o intensificare a activităților. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT –PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

În ceea ce privește situația din București, Ministerul Sănătății a alocat Direcției de Sănătate Publică București peste 50, 9 milioane de lei pentru decontarea testelor RT-PCR realizare în centrele acreditate din Capitală. Pentru realizarea plăților este necesar ca reprezentanții DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanțare.

Menționăm că, o primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de MS la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020 a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8, 1 milioane de lei pentru care se așteaptă documentele justificative.

Având în vedere aceste aspecte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a cerut directorului general pentru asistență medicală și sănătate publică din cadrul MS, în subordinea căruia se află direcțiile de sănătate publică să înceapă de urgență demersurile pentru finanțarea solicitărilor și să ia măsurile necesare pentru urgentarea finanțării activității de testare de la nivelul unităților medicale din Capitală.

De asemenea, ministrul Sănătății Nelu Tătaru l-a desemnat pe secretarul de stat general medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuțiilor ce le deține la nivelul MS, coordonarea activității Direcției de Sănătate Publică București până la remedierea deficiențelor constatate la nivelul acestei instituții. Ministrul Sănătății a solicitat secretarului de stat și continuarea evaluării activității acestei instituții demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica.

Foto: Ministerul Sănătății

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Pai na, or fi venit binusurile alea de 30-40% si se duc oamenii la relaxare, nu mai au timp de slujba.

 2. „Măsura vine după ce Ministerul Sănătății a constatat mai multe NEREGULI la DSP București.”

  Adica, numa’ bine sa le DEA Sporurile alea uriase!
  Bravo, PNL, BANI ppentru alocatii si Pensii marite NU sunt, pentru clientela analfabeta din DSPuri si din TOATE institutiile publice, unde majoritatea bugetarilor se calca-n picioare plimband cateva hartii zilnic, sunt!
  Rusine!!!!

 3. Toate DSP-urile statului au fost distruse de politicienii corupti deoarece deconspira actele penale ce puneau sanatatea publica in pericol depistate in institutii publice, spitale, scoli, restaurante, hoteluri, constructii, etc. Odata, Basescu deranjat de inspectori a cerut desfintarea DSP-ului. Nu se putea, dar au reusit sa schimbe toti profesionistii cu corupti si amatori. La DSP se decelau cele mai sigure analize de laborator, acum nu stiu sa recolteaze probele. La ISC e mult mai rau.

 4. Prima data am crezut ca Ionel Oprea e numit sef la DSP Bucales. Ei bine, m-am inselat. In ciuda celor ‘mai multe nereguli’ sef la DSP Bucales ramane in continuare renumita Oana Nicolescu, membru de vaza al PNL. Ionel Oprea va ‘coordona’, adica va lua masurile necesare, in timp ce Oana Nicolescu va lua salariul si sporurile. E si asta o solutie. Totusi, cea mai buna solutie, 100% corecat politic, era sa se mai infiinteze o DSP Bucales, condusa tot de un politruc analfabet. Vorba aia: unde-s doi, puterea creste/covidul nu dovedeste.

  • Poftim??! Esti sigur??!!!
   Chiar m-am oprit din comentariu sa ma documentez, asa e!!!
   Oana Nicolescu, cea care conduce DSP București, a fost numită în această funcție de ministrul Sănătății Nelu Tătaru pe 6 mai 2020, ea fiind membră PNL în Sectorul 2.
   Pai, daca Oprea COORDONEAZA, sefa ailalta ce naiba FACE?!
   In plus, daca MS il aduce pe General sa COORDONEZE, e clar ca sefa ailalta NU e buna de NIMIC!
   PNLeilor, ati luat-o razna de tot, nici PSD nu facea semenea isprava: sa vina generalul Oprea sa coordoneze, din MOTIVE de NEREGULI depistate de Corpul de Control al MS iar pupaza ailalta PNLista sa ramana!
   Mai mare rusinea, or sa rada si PSDeii de voi, le dati apa la moara zilnic, ca to vin alegerile!
   NU e zi sa nu faceti vreo boacana!!!