G4Media.ro

GCS: În acest moment, nu există nici un pat liber la Terapie…

GCS: În acest moment, nu există nici un pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienții bolnavi de COVID-19 / 1.874 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că la nivel naţional, duminică, nu există niciun pat disponibil la terapie intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, în afara celor rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Duminică, conform datelor existente în aplicaţia alerte.ms, sunt 1.742 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19. În Bucureşti sunt avizate 392 paturi de ATI pentru pacienţii de COVID-19.

La nivel naţional, există o rezervă operaţională de 145 de paturi ATI destinate pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2, a precizat GCS. Acestea sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienţilor ATI depăşeşte capacitatea secţiilor principale.

1.874 de paturi ATI sunt ocupate în toată ţara.

La nivel naţional, la acest moment nu este niciun pat liber la ATI, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, a informat GCS.

Potrivit sursei citate, se lucrează în continuare pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI, care vor fi disponibile în zilele următoare.

„Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare”, a precizat GCS.

Sursa foto: Facebook/ RO Vaccinare

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Rezerva operationala de 145 de paturi? Pentru cine e aceasta rezerva? Daca-s libere trebuie atribuite celor bolnavi. N-am inteles, poate explica cineva ce inseamna aceasta rezerva strategica!

  • E evident ca e folosita si acea rezerva:

   Paturi ocupate: 1.874

   Paturi obisnuite: 1.742
   Paturi din acea rezerva: 145
   Rezulta total paturi disponibile: 1887

   Deci pe total ai maxim 13 paturi libere, chiar si luand in calcul acea rezerva.

   Iar de ce sunt rezervate scrie clar in articol: „persoane cu anumite condiţii medicale”. De exemplu ar pu.tea fi paturi la care s-ar pu.tea asigura suplimentar si dializa, nu doar oxigen, perfuzii si monitorizare.

   Si libere sunt probabil doar cateva minute, pana e adus alt pacient, dupa ce a eliberat patul cel anterior. Nu spune nimeni ca nu sunt folosite, doar ca sunt alocate de obicei ultimele, din moment ce ofera lucruri in plus fata de un pat obisnuit, si nu toti bolnavii au nevoie ne aparat de un astfel de pat, ci le este suficient un pat ATI obisnuit. In felul asta, cand apare un bolnav care chiar are nevoie de un astfel de pat special, nu va fi nevoie sa schimbi pacienti intre paturi pentru a-i face loc.

   Avand in vedere cati asteapta la UPU dupa un pat la ATI, estimarile de saptamanile trecute fiind de inca cateva mii care n-au incap.ut la ATI, nu doar ca nu avem in mod real locuri libere, dar suntem mult pe minus cu locurile disponibile. In astfel de momente aceasta separare a paturilor ATI in doua categorii nu mai este foarte importanta, fiind oricum aproape toate ocupate.