G4Media.ro

Gaza – Portul artificial american pentru transportul ajutoarelor umanitare este pe jumătate…

Sursa Foto: X / Open Arms

Gaza – Portul artificial american pentru transportul ajutoarelor umanitare este pe jumătate construit

Construcţia de către armata americană a portului artificial temporar destinat să aducă mai mult ajutor umanitar în Fâşia Gaza este finalizată la mai mult de jumătate, a anunţat miercuri Departamentul american al Apărării, potrivit AFP, transmite News.ro.

„Până în prezent, am terminat în proporţie de peste 50% amenajarea portului”, a declarat presei Sabrina Singh, purtător de cuvânt adjunct al Pentagonului.

Portul, a cărui construcţie ar trebui să coste aproximativ 320 de milioane de dolari, va fi operaţional până la începutul lunii mai, potrivit autorităţilor americane. Cu toate acestea, Washingtonul a avertizat că această iniţiativă nu poate înlocui convoaiele terestre.

Anunţul vine în momentul în care secretarul de stat Antony Blinken se află în Orientul Mijlociu. Şeful diplomaţiei americane a vizitat miercuri Kerem Shalom, punctul de trecere a ajutorului umanitar din Israel către Fâşia Gaza.

Cu o zi înainte, în Iordania, el a vorbit despre „progrese reale şi semnificative” în ceea ce priveşte ritmul de trecere a ajutoarelor, dar a precizat că mai sunt „multe de făcut”.

Un înalt oficial al administraţiei americane a declarat săptămâna trecută că toţi cei 2,2 milioane de locuitori din Gaza se confruntă cu insecuritatea alimentară.

Războiul a izbucnit la 7 octombrie, când comandouri Hamas infiltrate din Fâşia Gaza, un teritoriu palestinian aflat atunci sub o blocadă israeliană strictă, au comis un atac în sudul Israelului, soldat cu moartea a 1.170 de persoane.

Ca represalii, Israelul a lansat o ofensivă în teritoriu care a provocat până în prezent 34.568 de morţi, majoritatea civili, potrivit Ministerului Sănătăţii al Hamas, care se află la putere în Gaza.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. poate ne explica redactia cum poate fi construit un port natural