G4Media.ro

Garduri de sârmă ghimpată la frontierele UE: Germania consideră legitimă protejarea granițelor

Garduri de sârmă ghimpată la frontierele UE: Germania consideră legitimă protejarea granițelor

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a apreciat duminică drept „legitimă” dorinţa ţărilor de a-şi proteja frontierele, în timp ce unele state europene solicită ajutorul UE pentru ridicarea de garduri de sârmă ghimpată şi a împiedica astfel sosirea în masă a migranţilor, potrivit France Presse.

Polonia a cerut astfel 350 milioane de euro şi a mobilizat mii de soldaţi la frontieră pentru a construi un asemenea gard la frontiera sa cu Belarus.

Întrebat despre necesitatea unei astfel de bariere construite de Polonia, ministrul de interne german a declarat publicaţiei Bild:”Ni se pare legitimă protejarea frontierei externe (a UE) într-un mod care să împiedice trecerile clandestine”.

Mii de migranţi, originari în cea mai mare parte din Orientul Mijlociu, au încercat să traverseze frontiera începând din luna august, într-un aflux de migranţi pe care UE îl suspectează că ar fi provocat de Belarus ca răspuns la sancţiunile impuse de blocul comunitar.

Lituania a lansat de asemenea construirea unui gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale cu Belarus, în timp ce miniştrii de interne din 12 ţări ale blocului comunitar (Austria, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, Republica Cehă şi Slovacia) au scris la 7 octombrie Comisiei Europene pentru a cere UE finanţarea acestor construcţii.

Preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a răspuns vineri că Uniunea Europeană nu va finanţa „garduri de sârmă ghimpată şi ziduri” la frontiere.

Seehofer a avertizat duminică de asemenea că controalele la frontiera cu Polonia vor fi întărite şi că forţe de poliţie consolidate cu 800 de persoane au fost deja desfăşurate pentru aceasta.

Şi „dacă este necesar, sunt gata să le întăresc încă şi mai mult”, a asigurat el.

Potrivit cifrelor Ministerului de Interne german, circa 5.700 de persoane au traversat ilegal frontiera între Polonia şi Germania de la începutul anului.

Un presupus traficant de migranţi a fost arestat sâmbătă după ce 31 de migranţi clandestini provenind din Irak au fost descoperiţi într-o dubă în apropiere de frontiera poloneză.

Seehofer, care a exclus închiderea frontierei cu Polonia, i-a scris omologului său polonez, Mariusz Kaminski, săptămâna trecută pentru a-i propune sporirea patrulelor comune de-a lungul frontierei în faţa numărului în creştere de migranţi.

Kaminski a răspuns că Polonia va „sprijini pe deplin” astfel de măsuri, relatează Agerpres, conform AFP.

Sursa: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Germania nu practica traficul de persoane precum mafia din Romania.

  • In jurul miilor de abatoristi infectati in Bavaria anul trecut, se crease o mica Romania, cu mult korupzionen.

   In afara acelei sfere malefice, nemtalaii bagau in ei sparanghelul ieftin, fara contributii la asigurari de sanatate in vreo tara din lume, pentru ca, daca murea vreun Nicolae Bahan, ei nu aveau nicio problema. Normal, il ucisese korupzionen.

  • Victimele traficului de persoane de cetatenie romana ajung in Germania, badea Ion.

   Germania nu practica trafic de persoane. Il consuma. Cu mare, MARE nesat. Europenii gem dupa carne fresh din est, din africa, cat mai tinere, eventual luate pe sus de la scoala si drogate.

   Cultura noastra romaneasca latent misogina are mereu grija sa dea vina pe fete, pe guvern, dar pe clienti de ce nu se da vina? Tara crestina 99%…se vede ! Barbati si femei botezati intru dreapta credinta racoleaza minore si fete, le vand si se spovedesc de Pasti, de Craciun fara nicio remuscare. Asta este crestinismul romanesc, o manea spre abis, Gradina Maicii Domnului adaposteste militari americani si cetateni straini ce v.io.leaza minore luate cu japca de la scoala de sagetile procurorilor si ofiteri SRI proxeneti, iar DIICOT-ul inchide dosarul, acei copilasi raman nenorociti pe viata. Pentru ca Romania este un stat de drept, un stat crestin, cu valori morale si cu piata foarte libera. Sa vedem daca este aprobat comentariul, desi sunteti fani anchete Tolontan.

  • @ Ion

   Esti prost, restul e can can

 2. Foarte bine. Sau grăniceri cu glonț pe țeavă!

  • Îi aduce mă-ta-n gură, dakopate, f.m.m de waxer leghebetist!

  • Ungaria din 2015 a cheltuit 1 mld de euro (!) sa protejeze Europa de migranti si este injurata zilnic.
   Nimeni nu a ajutat-o cu nimic.

 3. Dreaqu de Comisie Europeana cu migrantii ei cu tot… Bravo Polonia și Germania! Europa trebuie protejată.

 4. Gata, pleacă Merkel se schimba orientarea Germaniei. Se termina cu grijă față de emigranții oprimați în țările de origine,cu cotele de acceptare a acestora. Gata, v-ați făcut numărul de brațe de muncă?

 5. Pai cine emigrează in masă ? Sirienii și cei pe care SUA asistați de UE le -a bombardat tarile că au găsit teroriști acolo. Daca ne mănâncă sub coada sa ne băgăm peste alte tari acum sa ne scărpinăm zic.