G4Media.ro

GALERIE FOTO Protest pentru investiții verzi la Ministerul Energiei: O factură uriașă,…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

GALERIE FOTO Protest pentru investiții verzi la Ministerul Energiei: O factură uriașă, de 1 metru și jumătate înălțime, a fost adusă guvernanților

ONG-ul Declic a organizat, joi, un protest începând cu ora 11:00, în fața Ministerului Energiei, prin care li s-au cerut guvernanților reducerea facturilor pentru cetățeni prin investiții verzi. G4Media vă prezintă un reportaj foto de la eveniment realizat de Ilona Andrei. 

La manifestație au participat și reprezentanții organizațiilor Bankwatch România, Greenpeace și 2Celsius.

”În semn de protest față de facturile uriașe primite la gaz și curent, cetățenii prezenți la acțiune vor tăia zeci de facturi în bucățele mici, pe care le vor preda într-un sac unui oficial din Ministerul Energiei”, se arată în comunicatul Declic.

Totodată, activiștii au adus și o factură uriașă la energie, de aproximativ 1 metru și jumătate înălțime. Este factura pe care guvernanții trebuie să o plătească, pentru lipsa investițiilor în energie regenerabilă, susțin organizatorii manifestației.

Organizațiile Declic, Bankwatch, Greenpeace și 2Celsius au avut și o întrevedere cu oficialii din minister. În cadrul acesteia, Declic a depus peste 45.000 de semnături ale cetățenilor care susțin petiția, „Reduceți facturile la energie, prin investiții verzi’’.

Galerie foto realizată de Ilona Andrei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Cine ii opreste?? Sa-si faca eoliene ca e la liber. Intrebarea e de ce ne cresc noua factura cu certificatele lor verzi??

  • păi … alooo
   .piutinica taică . tare țî-i frica bre că-ț perzi piața dă desfacere la gaze şâ nu mai ai lumea la
   robinetu’ tau .
   haha . poi vez’ ca e cu doi tăişuri bre .cresti pretu’ la gaze – gata trece lumea la verde .
   .cu ce-ț hranesti armata şâ biețâ cetatenii rusi bre piutin

  • păi. cum te numesti mata .alooo
   .piutinica taică . tare țî-i frica bre că-ț perzi piața dă desfacere la gaze şâ nu mai ai lumea la
   robinetu’ tau .
   haha . poi vez’ ca e cu doi tăişuri bre .cresti pretu’ la gaze – gata trece lumea la verde .
   .cu ce-ț hranesti armata şâ biețâ cetatenii rusi bre piutin

  • păi. cum te numesti mata .alooo
   .piutinica taică . tare țî-i frica bre că-ț perzi piața dă desfacere la gaze şâ nu mai ai lumea la
   robinetu’ tau . haha . poi vez’ ca e cu doi tăişuri bre .cresti pretu’ la gaze – gata trece lumea la verde .
   .cu ce-ț hranesti armata şâ biețâ cetatenii rusi bre piutin

 2. Exista ministerul energiei?
  Da’ ce, fara energie nu pot face profit?

 3. facturile uriase sunt cauzate si de certificatele verzi
  e fix pe dos de vor ei

  • Sigur că da. Certificatele verzi cresc facturile cu 10%. La certificatele verzi se adaugă TVA și acciza, plus co-generarea și alte 7 taxe. Dacă se crește ponderea regenerabilelor factura va crește nu va scădea. Un protest prost făcut fără o analiză serioasă a problemei. Să citească ce este scris pe spatele facturii.

  • E punctaj bruxelez asta cu regenerabilele.
   Lipsesc investitiile in regenerabile pentru ca profitul este mic. Aceste investitii vor aparea atunci cand energia va fi mai scumpa. Din perspectiva asta, regenerabilele nu vor reduce factura.
   De ce se inghesuie toti sa cumpere h1dro3lectr1ca dar niciunul nu e interesat sa construiasca eoliene offshore in marea neagra?

 4. Au dreptate ca facturile sunt imense. Sa se renunte la mizeria cu certificatele verzi si facturile vor scadea semnificativ.

 5. Daca s-ar fi facut investitii si nu s-ar fi furat miliarde de catre mafia fesenista direct sau prin intermediul baietilor destepti creati de ea, astazi facturile ar fi fost cel putin de 2 ori mai.mici.
  Hidroelectrica NU a recuperat niciun leu din miliardul de dolari încasat de băieții deștepți
  Magnatul Bogdan Buzăianu a fost principalul beneficiar al contractelor Hidroelectrica. Numai compania reprezentată de el a avut un contract de 1 miliard de dolari cu compania de stat. Valoarea reprezenta 1 la sută din PIB-ul României din 2004, atunci când a fost încheiat contractul. Ministrul Industriilor în Guvernul Adrian Năstase (PSD) era Dan Ioan Popescu, naşul de cununie al lui Buzăianu.

  • Esti pe langa subiect. Vrei sa le-o vindem bruxelezilor?
   Daca au bani de investit, e liber la montat eoliene in MN. De ce nu „investeste” niciunul acolo?

 6. Mergeti la Bruxelles si protestati. Acolo se duc banii dumneavoastra pe politici „verzi”.

  • Postacii Rusiei sunt plătiți să atace UE, din invidie. Faptul că nu s-a investit 30 de ani în noi capacități de producție în România e tot vina UE?

  • @Vladimir
   Da, da e plin de rusi atunci ca nu mai ai argumente logice.
   UE nu ne vrea raul, ne vrea doar banii pe facturi la energie, alimente, masini electrice, certificate de carbon, dividende pe cele cateva active ramase in tara asta.
   UE vrea deindustrializare ca sa fim piata de desfacere, deschisa pentru cine baga spaga la bruxel. UE ne vrea doar binele.

 7. Activistii astia sunt complet habarnisti.

 8. Stati linistiti, am vazut in singura poza normala, ca protestatarii erau 4 la numar. Deci au venbit doar salariatii Greenpeace din Romania la „protest”.

  Manevra asta e la fel de sincera ca „presa independenta” salariata de Stiftungul Ebert (al PSD-ului gemran) sau Adenauer (al PNL-ului german), ambele bugetate de statul refegist.

 9. Am facut greseala sa le raslund o data astora de la Declic si de atunci sunt bombardat zi de zi cu toate aiurelile lor.
  Poate ma invata si pe mine cineva cum pot sa restrictionez aceste emailuri care efectiv ma agreseaza.