G4Media.ro

Gala Premiilor UNITER 2023 are loc pe 12 iunie la Timişoara /…

Gala Premiilor UNITER 2023 are loc pe 12 iunie la Timişoara / Marcel Iureş, Ada Milea, Lia Manţoc, între membrii juriului care decid câştigătorii / Nominalizările UNITER au produs reacții în lumea culturală, în special din cauza nominalizării regizorului Andriy Zholdak

Gala Premiilor UNITER va avea loc, la 12 iunie, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, anunță News.ro.

Juriul care va decide premiile pentru cei mai buni artişti şi cele mai valoroase creaţii teatrale ale anului 2022 este format din: Monica Andronescu (critic de teatru), Catinca Drăgănescu (regizoare), Marcel Iureş (actor), Lia Manţoc (scenografă) şi Ada Milea (actriţă, cantautoare), anunţă Uniunea Teatrală din România.

Membrii juriului, profesionişti de valoare ai teatrului contemporan vor viziona spectacolele nominalizate şi vor decide câştigătorii celor 11 categorii de premii ale ediţiei cu numărul 31 a Galei Premiilor UNITER.

Gala de anul acesta va fi un spectacol dinamic, cu un concept realizat de regizorul şi coregraful Răzvan Mazilu împreună cu scenograful Dragoş Buhagiar.

Citește și:

Scandal major cu teme ideologice în teatrul românesc. Acuzații de „conservatorism” și „woke-ism” la premiile UNITER / Silviu Purcărete se retrage de pe lista nominalizărilor după o petiție a unor regizori și actori care acuză „invizibilizarea tinerei generații”

Lumea teatrului din România a fost scena unor controverse majore în jurul galei UNITER, cu ocazia decernării premiilor anuale. Regizori și actori au fost acuzați de presupusa apartenență la curentele ideologice „woke” sau „conservator”.

Totul a plecat de la o petiție inițiată de către regizoarea Carmen Lidia Vidu, care în urmă cu o lună, afirma că juriul UNITER trebuie huiduit pentru excluderea generației de tineri regizori și a femeilor de la premiile principale și pentru „validarea abuzului” prin prezența regizorului Andriy Zholdak la secțiunea Cea mai bună regie.

De asemenea, petiția semnată de peste 1.000 de persoane cerea și retragerea unui premiu atribuit actorului Alexandru Repan, colaborator al fostei Securități comuniste.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...