G4Media.ro

Gabriela Firea susţine redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor din București după 15…

Gabriela Firea susţine redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor din București după 15 mai / Despre transportul în comun: să fie călătorii pe scaune şi un rând în picioare, dar nu mai mult

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunța că va pleda pentru redeschiderea parcurilor şi a cimitirelor după data de 15 mai, ea spunând că nu va susţine pentru moment redeschiderea creşelor, a grădiniţelor sau a instituţiilor de tip after school. Firea susţine ideea ca unul dintre părinţi să fie plătit de stat pentru a sta acasă cu

”Din punctul meu de vedere, voi propune acest lucru Comitetului Municipal pentru situaţii de urgenţă, atât redeschiderea parcurilor cât şi a cimitirelor, în ceea ce priveşte posibilitatea de a redeschide teatrele, sălile de spectacol sau alte manifestaţii culturale, sportive, nu pot să dau o veste bună. (…) Pentru Capitală eu aş pleda să redeschidem parcurile pentru că oameni au înţeles că nu e în avantajul lor să se reunească în grupuri sau să meargă în zona locurilor de joacă, iar pentru  e mai dificil să-i obligi să ţină distanţa socială”, a declarat Gabriela Firea duminică, într-o intervenţie la Digi 24.

Ea a spus că oamenii vor fi sfătuiţi să aibă „propriul program” în parc, să nu stea la cozi pentru a cumpăra diverse alimente sau băuturi în parc.

”Succesul nostru ar fi deplin dacă ne-am concentra şi pe testarea populaţiei, nu vom şti câte de îmbolnăviri sunt decât dacă se fac teste şi nu doar în Bucureşti” a afirmat Gabriela Firea.

Întrebată care ar fi situaţia creşelor, Firea consideră că redeschiderea acestora „este un risc foarte mare” pe care nu şi-l asumă, precizând că nu susţine redeschiderea acestora.

Primarul general al Bucureştiului a mai anunţat că toate deciziile luate la nivelul Capitalei vor fi în concordanţă cu măsurile stabilite la nivel naţional.

În ceea ce priveşte transportul în comun la nivelul Capitalei, primarul general a explicat că vor fi monitorizate orele, dar şi locurile unde se formează aglomerări pentru a suplimenta „punctual” mijloacele de transport, pentru protecţia călătorilor, dar şi a conducătorilor auto.

„Firesc ar fi să fie călătorii pe scaune şi un rând în picioare, dar nu mai mult, la distanţă. (…) Nu cred că cineva va fi supărat dacă i se va spune că aştepte următorul autobuz sau următorul tramvai pentru că este bine, până la urmă şi pentru dumnealui”, a argumentat Firea.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. dupa ce se duc in parc sa se infecteze, mosii se pot duce linistiti la cimitir

  • Uneori trecerea în neființă nu ține cont de vârsta biologică

  • Moșii vor dori să se ducă la cimitir, văzând că societatea s-a umplut de tineri tembeli, atoateștiutori, care confirmă zicala că „prostul nu e prost destul dacă nu e și fudul”.
   Dacă tu crezi sincer că parcul e plin de viruși, stai în continuare în casă (eventual în baie, că n-are geam prin care să intre carcalacii) până te-or găsi mumificat.

  • toti trolii pesedisti se inghesuie sa-mi raspunda, multumiti cu ce le da partidul, in timp ce conducerea partidului lor fura miliarde

 2. Și cel ce vrea să coboare la următoarea stație, aflat la mijlocul rândului, ce face? Cum păstrează distanta de 2m?;

 3. De ce la cimitir? Locul ei este la PROTAN!

 4. Doamnă primar, în UE, este permis sa fie doar călători pe scaune, atât și nimic mai mult.

 5. Uneori trecerea în neființă nu ține cont de vârsta biologică

 6. Si un rând în picioare. Eu zic un scaun da, un scaun ba. Sau cu paravane între scaune si în spațiul liber, câteva paravane de 2 m înălțime. Paravane peste tot. Altfel nu se poate. Paravane la hoteluri, la restaurante, la frizerie, peste tot domne. Să ne umplem de paravane.

 7. Here we go again … cu testarea ei privata.

  Testele, duoamna, alea 30.000 rapide, luate pe talonu’ lu’ Streinu-Cercel, unde-s?!

  Dar alea 3.000 RT-PCR, pentru personalu’ premeriei … unde s-au duuuus, unde-au apuuuus, … ?!

  P’asta chiar n-o intreaba nimeni nimic, o lasa doar sa delireze la microfon? 🙁

 8. madama stie ce se discuta, care sunt scanariile cu probabilitate mai mare si hop si ea, ca baba-n car. sa ia fata.

 9. Exact asa!!! Poate ,poate ,o zice lunea că ea le-a propus!!! Că la cată minte au „victimele lui Gâdea”….inghit tot ca pelicanii!!!

 10. Se refera doar la Voluntari.

 11. Dacă si dupa relaxarea măsurilor ne îmbolnăvim, se roagă Firea pentru noi. Se autoflageleaza impreuna cu Pandele, pentru binele bucureștenilor.

 12. Cum ma pot duce in parc, daca motivele prevazute in ordonante NU includ plimbarile in parc? Sau parcurile vor fi deschise doar pentru cei care stau in apropierea lor?

 13. Cred ca pentru a evita aglomeratia , munca la domiciliu acolo unde se poate , este cea mai indicata , ar descongestiona si mijloacele de tarnsport.