G4Media.ro

Gabriela Firea: ”Mă așteptam să pierd (…), dar nu la o diferență…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Gabriela Firea: ”Mă așteptam să pierd (…), dar nu la o diferență atât de mare” / ”Nu mă voi apăra învinovățind pe altcineva”

Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria București, scrie pe pagina sa de Facebook despre motivele pentru care crede că a pierdut alegerile.

”Îmi fac doar mie reproșuri din care, cu siguranță, am să învăț pentru viitor. Și, a propos de viitor, din păcate observ că sunt anumiți analiști mai preocupați de “cariera mea politică” decât de viața oamenilor, de cum vor trăi ei de-acum înainte în București : mai bine, la fel sau mai puțin bine.

Un parcurs politic al cuiva este un fir de nisip comparativ cu existența oamenilor. Soarta lor ar trebui să ne preocupe pe toți. Îmi reproșez că nu am reușit să mă întâlnesc cu mai mulți bucureșteni, că nu am ajuns în toate cartierele din cele șase sectoare, că nu a fost timp să dezbat problemele Capitalei cu mai multe organizații, asociații, entități civice, că nu am reușit să particip la mai multe interviuri radio, televizate sau din presa scrisă, în această lună intensă.

Este posibil ca în puținele apariții în mass media să fi vorbit prea tehnic, prea administrativ, limbajul acesta este rodul muncii și experienței dar nu e creator de emoție și nu este deloc atractiv.

Nu-mi reproșez, însă, că am acceptat să candidez pe ultima sută de metri, când ceilalți candidați erau în plină pre-campanie, lansați cu bugete imense și nemăsurate de instituții.

Răspunsul  meu negativ, la 1 noaptea, după 16 ore de ședință, într-un moment de criză pentru partid și pentru coaliție ar fi însemnat egoism și că mă gândesc doar la imaginea mea care ar fi suferit dacă pierdeam”, a scris Firea.

Ea le-a mulțumit celor 161.761 de bucureșteni care au votat-o.

”Mă așteptam să pierd, din cauza candidaților numeroși din centru-stânga bazinului politic, dar nu la o diferență atât de mare. Vom analiza cu toții care au fost cauzele, în afară de campania dură, intensă, fără precedent, dusă împotriva mea de un an de zile (când aveam 10 puncte peste actualul primar general) și aglomerarea culoarului politic. Vor mai fi examene politice anul acesta și trebuie să ne pregătim mai bine.

Tocmai pentru că îmi pasă, îmi doresc să învăț din această situație grea, să fiu în viitor varianta mea, a noastră, mai bună, să-mi asum toate erorile și să nu le mai perpetuez.

A greși e omenește, important este să-i tratăm cu respect, obiectivitate și bună-credintă atât pe toți cei care ne apreciază și susțin dar, în egală măsură, și pe cei care ne critică, dezaprobă, contestă.

Mai consider că : și un scor mic trebuie să ne dea de gândit, dar și un scor mare. O reușită înseamnă așteptări imense din partea cetățenilor și promisiuni ce trebuie îndeplinite”, a mai scris Firea.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Pana si vrajitoarea are mai multa demnitate decat Drula & Barna care au iesit si au certata alegatorii.

  2. E dela dela, e dela dela, e de la sarma..