G4Media.ro

Gabriela Firea, întrebată dacă se opune avorturilor: Militez întotdeauna pentru dreptul femeilor…

Gabriela Firea, întrebată dacă se opune avorturilor: Militez întotdeauna pentru dreptul femeilor de a decide pentru propriul lor corp / Nu ne întoarcem la vremurile de dinainte de Revoluție / Susțin educația sanitară cu noțiuni de sexualitate în școală, cu acordul familiei

Gabriela Firea, propusă ministru al Familiei, a respins miercuri la audieri îndemnul venit din partea unui reprezentant AUR de a limita avorturile și a spus că este o militantă pentru drepturile femeilor.

”Întotdeauna voi milita pentru drepturile femeilor, ele trebuie să decidă și să dispună de propria lor viață și de corp. Voi milita ca toate femeile să aibă acces la servicii medicale de calitate, la servicii de consiliere de calitate, la discuții cu duhovnicul – dacă sunt credincioase – ca să ia cea mai bună decizie pentru ele și corpul lor. Nu contravine cu dorința mea de a crește natalitatea – nu o creștem cu orice preț”, a spus Gabriela Firea la audierile din Comisiile parlamentare reunite pentru muncă şi pentru egalitatea de şanse.

”Nu ne întoarcem la vremurile dinainte de Revoluție”, a mai spus Firea, cu referire la faptul că în perioda comunistă avortul era interzis.

Firea a mai spus că susține și educația sanitară în școli, care să includă și noțiuni de sexualitate, cu condiția să existe acordul familiei.

”Susțin cu tărie ca toți copiii să beneficieze de educație sanitară, chiar și noțiuni de sexualitate, dar aceasta să fie realizată de persoane specializate – medici, psihologi, și cu acordul familiei. Așa cum s-a solicitat acordul familiei pentru educația religioasă. Eu nu cred că un părinte responsabil poate să fie împotrivă. Sunt de acord ca împreună cu specialiștii să găsim soluții ca să nu mai avem mame minore, pentru că suntem pe primul loc în UE la acest capitol”, a spus Firea.

Gabriela Firea a obținut aviz favorabil pentru postul de ministru al Familiei și Tineretului cu 38 de voturi pentru, 18 împotrivă și 4 abțineri. (Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

27 comentarii

 1. FI.REA nu poti incuraja nasterile decat interzicand avorturile si in plus si prezervativele.
  Poti include masuri gen examen ginecologic obligatoriu la un anumit timp sau inaite de angajari, sesiune examene studenti etc. Ceausescu asa proceda.

  • Numai postaci prosti au astia pe la voi?

  • sunt absolut neutru chiar și când mă înclin într-o parte sau în alta

   că până la urmă și înclinările mele dacă mă înclin tot neutrale sunt și când dispun de propria mea viață și de propriu’ meu corp dar și când nu mă întorc la vremurile dinainte de Revoluție

   oricum neutralitatea mea nu contravine cu dorința mea de a crește natalitatea

   deci în toate sunt și rămân armonios neutru

 2. Sa o intrebe si de ce a interzis anul trecut accesul familiilor cu copii din Bucuresti la parcuri si locuri de joaca, cand guvernul nu a interzis! A hotarat ea de capul ei iar copiii se jucau pe strada printre masini, nenorocita draq!

 3. De ce cenzurezi, Tapalaba? Firea a interzis accesul in parcuri anul trecut familiilor cu copii. Copiii se jucau pe strada printre masini!. Am dreptate sau nu? Cum vrea acum sa o creada cineva ca …”e cu familiile”?

 4. V O U C H E R E

 5. Cele afirmate de doamna Firea sună foarte bine. Natalitatea poate fi susținută prin asigurarea de creșe, cămine, alocații pentru copii. Iar educația sexuală în școli ar diminua cazurile în care mamele au vârste foarte scăzute, începând chiar cu 11 ani, cum am citit foarte recent.

  • Te rog frumos, mai cu respect: Duamna. Cu u, da?

  • Mamele alea cu vârste mici NU merg la școală, de care educație să beneficieze?? E ca și cum iau eu medicamente de tensiune ca să ii scadă vecinului tensiunea, dar el nu ia nimic. Care e logica??

  • Parea credincioasa, dar sustinerea avortului arata contrariul. Multi lupi in blana de oaie avem in tara asta…

  • Natalitatea se sustine prin cresterea numarului de crese?De unde le scoateti frate? Se pun cresele pe facut copii, sau cum?Habar nu ai despre ce vorbesti.Cat iti da Firea pentru postare?

 6. O Femeie care ajunge să facă avort e o idioată, de fapt nici Firea nu e mai presus.

 7. Femeile care intenționează sa voteze AUR data viitoare sa fie foarte atente ce votează. Și bărbații de altfel, dacă nu vor sa plătească pensie alimentara unui copil pe care ii va obliga partidul AUR sa îl aibă, ca asa vor descreieratii, sa intre cu bocancii în viețile private ale oamenilor.

  • Dar să intri cu bocancii(ciocan, clește, moarte) în viața bebelușului nenăscut, care nu se poate apăra, e ok? Nu mai bine promovezi o educație atât de riguroasă ca să nu se ajungă acolo? Iar dacă se ajunge acolo să oferi tot (absolut tot) sprijinul de care mama are nevoie?

  • Lumea vrea să se destrăbăleze iar asumare ciuciu banana. Frustrați nebuni, care drepturi ale femeii? Dreptul femeii de a omori un copil, despre asta e vorba? Asta o face să se simtă bine și cu adevărat femeie sau cum? Că oricum copilul dacă nu e în stare să se apere… „ghinion!” cum zicea un personaj mult prea celebru. În loc să ne gândim cum să facem să nu avem o problemă ne gândim cum să o complicăm cu una mult mai mare. Câtă ipocrizie! Câți copii mor nenăscuți în fiecare zi pentru că doamnele să se alinte? Și pe urmă ne plângem de natalitate??

  • copiii mor nenascuti…..copiii. mor. nenascuti. =))))))))))))))))))))))))))))))))) hahahahahahahah

 8. Excelent. Poate Firea este o femeie conservatoare, dar a simțit multe greutăți la viața ei și cît de greu te lupti ca femeie cu misoginii ordinari din tara asta.

  Foarte bună replica către parlamentarul AUR, bărbatul anti-avort, de la singura femeie ministru din guvern! Simt o mica satisfactie ca femeie.

 9. Avortul e o crima!

 10. Doamna ar trebui sa retina ca „dreptul de a dispune de propriul corp” se refera si la vaccin, nu doar la avort. Dubla masura….aplicam doar lucrurile care ne convin.

 11. Este doar o femeie falsă., pe care doar avantajele materiale o interesează .

 12. Nicaieri nu gasesc ce a raspuns vipera cu crucea pe piept la observatia Violetei Alexandru Ce ironie! Pe dumneavoastră vă va numi preşedintele Iohannis ministru al Familiei, cea care îi spuneaţi că o familie nu este normală dacă nu are copii.” A aflat cineva ce a raspuns coana mare din Voluntari?

 13. Fa-o si in privinta botnitei si rapelului patru.

 14. Tanti Firea, ori sunteti crestina ori atee, nu merge sa alegeti cand una cand alta dupa interesele de moment.
  Se pare ca aveti o rezistenta de tip comunist in privinta disonantei cognitive si a fracurilor morale.
  La afisat in fata icoanelor he he he, ce frumos ati invatat la scoala de manipulare intact ….