G4Media.ro

Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Domnia sa…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Gabriela Firea, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei: Domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil

Senatoarea PSD Gabriela Firea a declarat, luni, despre scenariul Marcel Ciolacu candidat la Primăria Capitalei, că preşedintele PSD trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia, ea arătând că personal i-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil. Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice, transmite News.ro.

”Cu privire la domnul preşedinte Ciolacu de a candida la Primăria Capitalei. În primul rând, domnia sa trebuie să spună public dacă este reală sau nu informaţia. Mie personal mi-a transmis că nu a fost o ştire corectă, dar totul este posibil”, a spus Gabriela Firea, la B1.

“Nu ştim de cine sau cu ce folos, nu ştim dacă a avut poate o minimă bază reală. Poate cineva a intrat în posiesia unor cercetări sociologice care se realizau astă vară şi erau incluşi mai mulţi candidaţi. Până la urmă, de ce nu să nu fi fost inclus şi domnia sa? E dreptul fiecărui partid de a găsi candidatul cel mai bun, cel mai potrivit, cel mai bine cotat de alegători pentru a intra în competiţie cu statutul de câştigător nu din start învinşi sau statutul de a intra şi de a valida un coleg care nu face decât un compromis, acel iepuraş cum se spunea pe timpuri. Nu este cazul nostru sau nu e cazul acum că suntem serioşi şi tratăm cu responsabilite această candidatură, ca şi celelalte candidaturi”, a mai spus senatoarea PSD.

Gabriela Firea a declarat că este în continuare ”candidat la candidatură” din partea PSD pentru Primăria Capitalei, iar dacă în coaliţie funcţia de primar general va face obiectul unor negocieri mai ample, la pachet cu alte funcţii importante, acest lucru va trebui explicat cetăţenilor.

„Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am asdus eu în discuţie este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare. Va fi foarte greu şi vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj faţă de ceilalţi competitori. În cazul în care funcţia de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează preşedinţia, guvernarea, Senatul, Camera Deputaţilor nu este nimic rău nici în acest lucru şi eu accept, noi ceilalţi colegi suntem de acord şi sunt convinsă că vor înţelege şi cetăţenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate şi acceptate de către toată lumea”, a spus Firea.

Firea a precizat că este dispusă să propună şi să susţină orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, în interiorul partidului, prin care acel candidat câştigător îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice.

„În ceea ce mă priveşte am văzut de asemenea o altă discuţie şi o altă temere, că potenţialul candidat la Primăria Capitalei şi în cazul în care ar câştiga, indiferent de numele său, ar fi un potenţial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenţii la preşedinţia partidului. Eu sunt dispusă să propun şi să susţin orice moratoriu al candidatului devenit câştigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câştigător îşi asumă să nu aibă niciun fel de pretenţii politice în sensul preluării formaţiunii politice, pentru că nu doar aici la noi ci şi la alte formaţiuni politice au fost astfel de discuţii, să se valideze un candidat cu un potenţial mai scăzut din punct de vedere politic şi ca percpţie publică, practic am simplifica lucrurile. Eu una sunt dispusă să susţin orice fel de moratoriu prin care să se vadă buna credinţă, faptul că mi-aş dori să pot să muncesc pentru bucureşteni. Nu aş folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcţii”, a arătat Firea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Hai Fireo, să mai faci 100 de societăți comerciale în subordinea PG!

 2. Se observa ca dna Firea nu crede ce spune dl. Ciolacu.

 3. Tovarășa senatoare, ați încasat banii de la azile??????

 4. Cisntit ar fi ca duamna să anunțe un sprijin la candidatura lui Ciolacu la primărie, acum sigur nu neapărat unul vertical..așa ca funia spânzuratul.

 5. Haida de, cum sa lase ciolacul postul de prim-ministru pentru cel de primar al Capitalei? Nu e chiar asa de prost.

 6. Marcelică covrigarul și-a dat seama că n-are loc de Geoană la Cotroceni
  și hop un loc călduț la Primăria Generală ca șef pentru mitici. De la primar
  general la Cotroceni nu mai e decât un pas de 4 ani. Oare socoteala de acasă se va
  potrivi cu cea din târg ?!