G4Media.ro

Gabriela Firea anunță recorduri de adopții în anul 2021 și în primele…

Sursa foto: Pixabay

Gabriela Firea anunță recorduri de adopții în anul 2021 și în primele luni ale acestui an, după simplificarea legislației. Peste 2.000 de copii și-au găsit familii

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță că în anul 2021 și în primele luni ale acestui an s-au înregistrat recorduri de adopții, după simplificarea legislației în domeniu, astfel că peste 2.000 de copii și-au găsit familii în această perioadă.

„Familiile din România continuă să adopte într-un număr record! În primele trei luni ale anului, au fost adoptați 418 copii aflați în grija statului, cu 100 mai mulți față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem aproape 6.000 de copii adoptabili și încurajez pe oricine să adopte dacă nu poate deveni părinte altfel.

În 2021, am înregistrat un record absolut în materie de adopții. 1653 de copii și-au găsit familiile-pereche, cei mai mulți din ultimii 20 de ani. O reușită extraordinară datorată, în primul rând, dedicației și profesionalismului colegilor de la Autoritatea Națională pentru Protecția Copilului și Adopție. Datele disponibile deja în acest an, ne fac să fim foarte optimiști”, a scris Gabriela Firea, luni, pe pagina ei de Facebook.

Ministrul Familiei subliniază că simplificarea legislației în privința adopției a contribuit decisiv la impulsionarea adopției, iar acest trend trebuie să fie păstrat și chiar îmbunătățit.

„În același timp, unul dintre lucrurile care mă preocupă constant de la preluarea mandatului de ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse este accelerarea procesului de închidere a ultimelor centre de plasament din țară și găsirea celor mai bune soluții pentru copiii aflați în îngrijirea statului: fie reintegrarea lor în familia naturală sau extinsă, fie adopția, iar daca aceste variante nu sunt posibile – repartizarea acestor copii în grija asistenților maternali sau găzduirea lor în case de tip familial.

La sfârșitul lunii martie aveam încă, în sistemul de protecție specială, aproximativ 45.000 de copii. Dintre aceștia, în centrele de plasament sunt în continuare peste 2.800 de copii, restul fiind deja îngrijiți în case de tip familial, apartamente, de asistenți maternali, de rude sau fiind în plasament la alte familii. Pare un număr mare și chiar este! Și nu voi avea liniște până când toți acești copii nu-și vor găsi o casă pe care să o considere acasă!”, mai menționează Firea.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Nicio zi fără știri despre aceasta țoapă.
  De ce?

  • Pentru ca suntem in campanie electorala si vrea inapoi la primarie unde sunt cei mai mult bani de sifonat pe ea si famiglia.

  • DE RUBEDENIILE, PRETINII SI FAMILIILE DE PARTID DIN ministerul FACUT PENTRU EA NU VORBESTE ?
   CE SE MAI AUDE DE PATRIMONIUL DIN DOTARE ?

 2. Firea, fiica din flori a lui Voldemort. Slytherina pana-n maduva. Nu poti sa ai dubii ca vorbeste cu serpii cand deja arata ca o serpoaica.

  • De ce atâtea articole despre această creatură pe acest site era întrebarea mea de fapt.

   Ma așteptam ca pe acest portal de știri sa nu fie promovata scorpia….

 3. Va dati seama ca daca ar fi luat masurile astea alt partid, presa de casa a PSD-ului ar fi scris ca au facilitat „traficul” de copii, iar oamenii i-ar fi crezut?

 4. Nu mi-a placut niciodata d-na Firea dar face ce trebuia facut de mult

  • Mda….a făcut cate ceva, dar se poate și mai mult.Parintii adoptivi caută copii cat mai mici, la noi birocrația este mare , durează ani de zile.Orice copil abandonat ar trebui dat în adopție daca exista cerere,nu plimbat atât copilul cât și părinții în hățișurile dosarelor, birocrației,lenei, indiferenței unor bugetari care au interes să aibă copii la stat, altfel nu ar avea slujbe bune.