G4Media.ro

Furtuna de zăpadă Filomena face ravagii în Spania: oameni blocaţi în maşini…

Furtuna de zăpadă Filomena face ravagii în Spania: oameni blocaţi în maşini pe timpul nopţii, copaci căzuţi, străzi blocate / Aeroportul din Madrid este închis, iar traficul feroviar este blocat

Furtuna de zăpadă Filomena a făcut ravagii în regiunea Madridului, unde mai mulţi oameni au fost blocaţi în maşini pe timpul nopţii, străzi sunt blocate şi au căzut copaci. Aeroportul din Madrid este închis, iar transportul feroviar a fost blocat, transmite News.ro.

Potrvit El Pais, din  cauza furtunii există riscul ca acoperişurile caselor să se prăbuşească, iar serviciile de urgenţă nu reuşesc să funcţioneze la capacitate maximă.

Primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, a cerut locuitorilor să nu iasă din casă decât dacă este o situaţie „foarte gravă”.

Alte nouă provincii se află sub cod roşu de ninsori:  Albacete, Cuenca, Toledo, Guadalajara, Valencia, Castellón, Tarragona, Teruel şi Zaragoza.

614 artere de circulaţie sunt afectate din cauza stratului de zăpadă ce ajunge şi la 50 cm.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Omenirea suporta si va suporta efectele propriilor actiuni si inactiuni . Natura nu este sub stapinirea noastra ci a Celui ce a creat-o . Bataia dejoc ce o savirsim asupra semenului nostru si asupra naturii inconjuratoare sa ve intoarce asupra noastra .

  2. Astea îs ravagii? Haideți fraților sa fim serioși! E normal pentru unii care vad zăpadă o data la 20 de ani sa li se pară mare chestie, dar ravagii pentru câțiva cm de zăpadă? Râd ăștia din țările nordice de se pisa pe ei

    • Sunt pe youtube clipuri cu copaci rupți de greutatea zăpezii și oameni blocați în mașini. Probabil că nici n-au avut pluguri, sau dacă aveau poate nu știau la ce sunt bune și cînd trebuie scoase, deci contează factorul uman. S-ar putea ca autoturismele să nu fi avut cauciucuri de iarnă, caz în care e nasol și la câțiva cm de zăpadă, nu doar la 50 sau la un metru. Dacă se blochează câteva mașini izolate pe ici pe colo, mai e cum e, dar dacă se face coloană în spatele lor începe să nu mai fie ușor de dat drumul la circulație. Și utilajele alea de deszăpezire trebuie să treacă pe undeva.

    • Nu a fost nimic din cale afară. La noi sunt ninsori mult mai greoaie si urâte si nu se paralizează totul. Daca treci cu mașina de dezapezire numai pe strazile principale si o singura data. In dimineața asta era totul congelat si strazile luceau de cata gheață era pe ele. Nu au fost in stare sa dea cu putina sare sau nisip..trotuarele cu zapada pana la genunchi, nu a iesit absolut nimeni sa o dea la oparte. Cred ca au impresia ca zapada se da singura la oparte sau așteaptă sa se topească..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.