G4Media.ro

Furnizorul automotive Bosch anunță că a dezvoltat un test rapid pentru coronavirus…

Furnizorul automotive Bosch anunță că a dezvoltat un test rapid pentru coronavirus care oferă un rezultat în 2,5 ore

Bosch anunță, într-un comunicat oficial, că a dezvoltat un test rapid pentru a detecta noul coronavirus, care oferă rezultatul în două ore și jumătate de la prelevarea probelor.

„Ne dorim ca testul rapid pentru COVID-19 dezvoltat de Bosch să ajute oprirea pandemiei de coronavirus cât mai repede posibil. Acesta va grăbi identificarea și izolarea pacienților infectați. Cu testul rapid pentru COVID-19 vrem să ne aducem aportul la frânarea epidemiei. Prin acest test, persoanele contagiate ar putea fi identificate şi izolate mai rapid”, a declarat preşedintele Bosch, Volkmar Denner, potrivit unui comunicat de presă.

Compania susține că a dezvoltat testul într-un timp scurt, de doar 6 săptămâni, împreuna cu o companie din Irlanda de Nord, Randox Laboratories, și funcționează pe baza unui aparat dezvoltat anterior de divizia medicală a Bosch.

Testul, care funcționează pe baza aparatului Bosch Vivalytic, ar urma să fie lansat pe piața germană la începutul lunii Aprilie, urmând ca în cel mai scurt timp să ajungă și pe alte piețe.

Unul dintre avantajele acestui test este reprezentat de faptul că este complet automatizat, nefiind necesar personal specializat și nici transportul probelor către laboratoare, astfel economisind timp prețios. Pe lângă SARS-CoV-2, acest aparat detectează până la nouă alte tipuri de viruși respiratorii.

Testul rapid de la Bosch are o acuratețe de 95%, potrivit probelor efectuate în laborator, susțin reprezentanții companiei.

Sursa: bosch.com

Sursa foto: bosch.com

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Exceptional !
    Dar pus pe piata noi vom avea sanse mici sa achizitionam un nr semnificativ (inclusiv din cauza pretului) !
    Poate ca CE va pune noul produs pe lista ei de achuizitii pt fondul comun din care sa poata sa primeasca si Romania in timp util un nr semnificativ de aparate.

  2. La oncogen la peneleu fac un test care da rezultatul pe loc :)) doar ca la oncogen testu e in .doc sau .pdf

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.