G4Media.ro

Furnizarea căldurii în sistemul centralizat din municipiul Constanța, întreruptă pentru cei aproximativ…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Furnizarea căldurii în sistemul centralizat din municipiul Constanța, întreruptă pentru cei aproximativ 35.000 de consumatori casnici, urmare a încălzirii vremii

Furnizarea căldurii în municipiul Constanţa a fost întreruptă, luni, ca urmare a mediei temperaturilor externe din ultimele trei nopţi care a depăşit 10 grade Celsius, la sistemul centralizat fiind racordaţi aproximativ 35.000 de consumatori casnici, transmite Agerpres.

Societatea Termoficare Constanţa a informat, printr-un comunicat de presă, că în perioada 29 martie – 1 aprilie temperatura medie exterioară a aerului înregistrată în cursul nopţii la nivelul municipiului Constanţa a fost mai mare de 10 grade Celsius, astfel încât sunt îndeplinite condiţiile impuse de legislaţia în vigoare pentru oprirea furnizării căldurii.

„Având în vedere acest fapt, Termoficare Constanţa SRL aflată în subordinea Autorităţii Publice Locale informează consumatorii racordaţi la sistemul municipal de termoficare că începând de azi, 01.04.2024, opreşte furnizarea căldurii către consumatorii din municipiu. În continuare Termoficare Constanţa SRL va furniza numai apă caldă de consum în program non-stop”, reiese din comunicat.

Luna trecută, primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat semnarea contractului pentru proiectarea şi execuţia unui nou CET, investiţie de circa 700 milioane de lei cu termen de finalizare decembrie 2025, noua centrală termoelectrică venind în completarea proiectului de reabilitare şi modernizare a reţelei de transport şi distribuţie a agentului termic.

Conform acestuia, în municipiul Constanţa erau 105.000 consumatori casnici în anul 1989, în prezent numărul lor scăzând la circa 35.000.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează