G4Media.ro

Funiculare produse la Reghin, folosite la hrănirea urșilor / 60 de urși…

Sursa foto: IRUM Reghin

Funiculare produse la Reghin, folosite la hrănirea urșilor / 60 de urși din Brașov vor fi hrăniți fără contact uman

Producătorul de tractoare IRUM Reghin își extinde gama de produse cu un sistem inovativ, destinat hrănirii urșilor, informează Agenția de presă Rador, care citează Radio Târgu Mureș.

Compania a răspuns provocării unui administrator al unui areal de protecție a urșilor din zona Brașov, care va realiza un spațiu îngrădit de peste 60 hectare într-o zonă de pădure.

Aici se dorește introducerea puilor de urși orfani sau a exemplarelor care pătrund în zonele populate de oameni și creează probleme de siguranță.

„Datorită faptului că avem centrul de cercetare-dezvoltare propriu, putem să avem o anumită flexibilitate în realizarea unor proiecte inedite, strict cu focus pe anumite chestiuni. Pe lângă această oportunitate, avem și rapiditatea cu care putem răspunde cerințelor pieței”, susține directorul IRUM Reghin, Mircea Oltean.

Instalația cuprinde cărucioare mobile care au capacitate de descărcare comandată și sunt atașate pe sistemul de cabluri a funicularului. Acest sistem permite hrănirea într-un mediu controlat, de la o distanță de până la 1000 m, a animalelor sălbatice. Mircea Oltean, directorul IRUM Reghin.

„Are o unitate centrală, este cu un motor diesel și, de acolo, pe niște cabluri, pleacă niște dispozitive, containere, care ele ajung la punctul fix, fără să fie nevoie ca omul să interacționeze cu animalele. În momentul în care ajunge acolo, poate fi comandat să se declanșeze o clapetă prin care mâncarea ajunge la animale”, spune Oltean.

Deja au fost livrate două sisteme de hrănire prin funicular.

Capacitatea parcului din Brașov va fi de aproximativ 60 exemplare, iar hrănirea acestora fără contact uman este esențială pentru formarea lor și deconectarea de obiceiul de a căuta hrană în zone populate de oameni.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Sper ca nu asa se va lega, de un copac. Nu este safety.

  2. Nu erau destui si asa, ii mai si hranim