G4Media.ro

Funcționarii din Slovenia care intră în contact direct cu publicul vor fi…

sursa foto: facebook

Funcționarii din Slovenia care intră în contact direct cu publicul vor fi obligați să se vaccineze anti-COVID-19 dacă nu au trecut prin boală

Funcționarii din Slovenia care lucrează în mod direct cu publicul vor fi obligați să se vaccineze dacă nu au trecut deja prin boală, a declarat joi ministrul economiei, Zdravko Počivalšek, relatează STA, citată de Euractiv.

Zdravko Počivalšek a spus că nu vor mai exista lockdown-uri în Slovenia. Există suficiente vaccinuri și statul „nu poate ajuta economia într-un mod atât de generos ca în trecut”, a mai spus el.

„Asta (un lockdown – n. r.) nu se va mai întâmpla pentru că avem oportunitatea de a încetini pandemia prin măsuri sanitare”, a adăugat ministrul. El a mai spus că susține o schemă în care oamenii să fie ori vaccinați, ori trecuți prin boală, spre deosebire de schema larg răspândită în care oamenii pot fi vaccinați, trecuți prin boală sau testați.

Administrația statului va fi prima care va demonstra că astfel de măsuri sunt posibile și că legislația actuală „permite să cerem asta” de la cei care intră în contact cu alți oameni, a mai adăugat ministrul.

Anunțul ministrului înseamnă că testarea RT-PCR nu va fi suficientă pentru funcționari.

Anunțul vine în contextul în care Guvernul de la Ljubljana ia măsuri pentru a crește numărul de persoane vaccinate. Aproximativ 45% din populația din Slovenia este complet vaccinată, iar aproape 50% este vaccinată cu doar o doză, conform datelor de pe Our World In Data.

Restricțiile actuale din Slovenia obligă lucrătorii din multe domenii, cum ar fi sănătatea sau domeniul hotelier să fie vaccinați, trecuți prin boală sau testați o dată pe săptămână. Intenția restricțiilor a fost motivarea oamenilor care încă ezită să-și facă vaccinul, dar rata de testare a fost scăzută de câteva săptămâni. Totuși, ea a crescut în ultimele zile.

În același timp, guvernul este criticat de firmele care au fost obligate să plătească pentru testarea angajaților. Principalele grupuri de lobby din Slovenia au cerut guvernului să schimbe legea astfel încât angajații să fie cei care-și plătesc testele, dar sindicatele au indicat că vor lupta împotriva a astfel de măsuri.

sursa foto: facebook/Zdravko Počivalšek

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...