G4Media.ro

Fuga lui Cătălin Cherecheș, pe zile și ore / A fugit din…

Fuga lui Cătălin Cherecheș, pe zile și ore / A fugit din Budapesta cu o mașină găsită de un chelner / În Germania a refuzat să se legitimeze și a încercat să fugă / A fost prins de trupele speciale mobile germane

Sâmbătă dimineața, aproape de ora 8, Cătălin Cherecheș părăsește România și se îndreaptă spre Budapesta. Trei zile mai târziu e prins în Augsburg în timp ce se ascundea în mașina mătușii. Se opune arestării, lovește și este lovit.

Filmul ultimelor zile din libertate ale primarului din Baia Mare a fost redat de autorități.

Sâmbătă, 25 noiembrie, ora 7:45 – 7:50, Cătălin Cherecheș părăsește România cu un taxi, folosind identitatea și actele vărului său, prin PCTF Petea, cu direcția Budapesta.

Pe traseul către Budapesta, acesta s-a oprit în două locuri pe autostradă, de unde a achiziționat bunuri personale, așa cum a povestit taximetristul care l-a transportat.

După ora 13:00, ajunge la Budapesta. Pe baza reconstituirii polițienești a traseului, Cătălin Cherecheș a fost văzut în zona Operei din Budapesta.

Odată a ajuns în capitala Ungariei, Cătălin Cherecheș a căutat un magazin de telefonie mobilă. De acolo a achiziționat câteva cartele telefonice GSM. Ulterior a încercat să activeze două dintre ele, însă eșuează, nu se descurcă.

Cătălin Cherecheș se întoarce spre zona Operei și se așază la terasa unui hotel. A zăbovit acolo timp de aproximativ o oră. Toate aceste detalii au fost obținute ulterior de pe camerele de supraveghere din zonă.

Se duce la barul terasei și vorbește cu barmanul. Îi cere acestuia să-i se facă o comandă online pe o aplicație pentru a ajunge cu o mașină în Germania. Barmanul a găsit mașina și i-a transmis că drumul va costa 1.400 de euro. Cătălin Cherecheș este de acord și precizează că va plăti cash.

După ora 15:00, Cătălin Cherecheș s-a urcat în autoturism și a plecat spre Germania, cu destinația orașul Ulm. Ajunge la destinație în jurul orei 02:00.

Duminică, 26 noiembrie, Cătălin Cherecheș nu părăsește casa mătușii sale. Polițiștii români, maghiari și germani se apropie de el cu reconstituirea traseului prin mărturiile taximetriștilor, barmanului și obținerea imaginilor de pe camerele de supraveghere.

În cursul zilei de luni, rămâne ascuns în casă. Mătușa lui sună după un taxi, afirmând că vrea să meargă într-o direcție anume. Acest apel se va dovedi mai târziu o pistă falsă, în speranța inducerii în eroare a polițiștilor. Cătălin Cherecheș aflase deja că este dat în urmărire europeană.

Marți, spre seară, mătușa pleacă de acasă cu mașina proprie. Mașina gonește nebunește cu peste 200 de km la oră spre Augsburg. Pe bancheta din spate, culcat, se află Cătălin Cherecheș.

Ajunși în zona gării, Cătălin Cherecheș rămâne ascuns în mașină. Mătușa iese din autoturism și se îndreaptă spre stația de taxi. Se tocmește cu un taximetrist pentru destinația Austria, dar nu se înțelege la preț cu el.

O mașină a Poliției din Bavaria se îndreaptă spre mașina mătușii, unde se află Cătălin Cherecheș. Acesta este somat să iasă din mașină și să se legitimeze. Se panichează, refuză să se legitimeze și încearcă să fugă.

Poliția bavareză era însoțită îndeaproape de trupele speciale mobile SEK (Spezialeinsatzkommando). Acestea au intervenit imediat, l-au prins și l-au reținut pe Cătălin Cherecheș. În cadrul procedurii standard de intervenție, Cherecheș lovește și se zbate să fie eliberat. Folosirea forței de către trupele mobile este inevitabilă. Așa se explică și urmele de sânge de pe fața primarului.

Poliția din Bavaria îl duce la secție, unde urmează procedura clasică. Interogatoriu, percheziție corporală, identificare în baza de date, verificarea autenticității documentelor. După aproximativ o oră de la capturare a fost anunțată Poliția Română.

Cătălin Cherecheș se află acum în arestul poliției din Bavaria. Există două variante în continuare:

dacă își acceptă statutul de urmărit și condamnat și nu contestă măsurile de predare, în maximum 10 zile va fi adus în România și încarcerat. A doua posibilitate: dacă face contestație la predare, toate documentele din România trebuie traduse autorizat de către Justiția română și trimise Justiției germane, care va judeca această contestație.

În acest caz Cătălin Cherecheș va putea rămâne până la 45 de zile în arestul poliției din Bavaria.

Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică. Curtea de Apel Cluj a menținut pedeapsa.

Primarul era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, ceea ce înseamnă că era dat în consemn la toate frontierele țării. Mai mult, el trebuia să se prezinte la secția de poliție de două ori pe săptămână, ultima dată mergând luni, 20 noiembrie.

Primarul din Baia Mare a fost condamnat vineri la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și nu a fost găsit de polițiști.

Ulterior, el a fost dat în urmărire, oficial, de către poliție.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. TLDR : Prostul fura, prostul e prins. Prostul fuge dar e prins. Prostul se zbate, pentru ca nu crede ca e prost. Prostul ia doua smetii peste botic si se potoleste. Prostul asteapta acum sa vina acasa, unde e destept.

  • Sa mai votati mafia PNL-PSD-AUR in 2024 daca mai vreti penali fugari ca asta el si jumate din familie arestati!

  • Surprinzator cu aceste gun0aie ca CereCa$h tot fug in europa si nu se duc in Rusia unde unii dintre ei spun ca e Raiul pe Pamant :)))))

 2. Pare că asfaltul din Germania nu este așa fin cum se spune.

 3. prostul credea ca la nemti merge ca la romani,i-au aratat cum functioneaza LEGEA

 4. frumos in Germania,imi place de politia lor; excelenta idee de nomenclaturist roman sa se opuna SEK

 5. Scrie o carte, face un an, și iese zâmbitor.
  Precis are ceva economii la saltea.

 6. Primarul din Satu Mare ? Se vor supăra băimărenii . E comoara lor

  • Prefer sa cred ca a falsificat alegerile locale decat sa cred ca toti baimarenii l-ar fi votat pe CereCa$h in timp ce era in puscarie. Daca alegerile au fost pe bune atunci isi merita soarta aia acolo.

  • Regele: Nu a fost nevoie de toate voturile. Omul a câștigat cu puțin peste 17 % din voturi. Romii ” de pe Craica ” si trei cartiere : Lunci, Firiza, Blidari ( zona de influență a familiei ) i-au fost suficiente. In plus, au făcut de rușine intregul oraș

 7. Eu propun pentru acesti penali interdictia de a intra in tara pentru 50 ani si confiscarea totala si extinsa asupra averii. Asa scapam de aglomeratia din puscarii (acolo sa stea numai cei care prezinta un pericol public), aducem bani la buget si scapam de aceste lichele.

 8. Nu se lasa pana nu-si baga toata familia in puscarie .

 9. Alo Redactia.
  A parasit tara Vineri , 24 noiembrie, ora 7:45 – 7:50….. a parasit tara
  Cu placere 🙂