G4Media.ro

FSB efectuează „proceduri de filtrare umilitoare” asupra populației din Crimeea, care implică…

Sursa foto: Unsplash / Jez Timms

FSB efectuează „proceduri de filtrare umilitoare” asupra populației din Crimeea, care implică dezbrăcarea și baterea civililor – armata ucraineană

Serviciul de securitate al Rusiei (FSB) efectuează „proceduri de filtrare umilitoare” asupra civililor din Crimeea, care implică dezbrăcarea, interogarea și baterea acestora, au afirmat forțele armate ucrainene, relatează Sky News.

Într-un comunicat pe Facebook, armata ucraineană a afirmat că, în unele așezări din teritoriul ocupat, forțele rusești „exercită presiuni asupra cetățenilor ucraineni și încalcă drepturile omului”.

„În special, în Krasnoperekopsk, angajații FSB desfășoară activități de contrainformații însoțite de proceduri umilitoare de filtrare, dezbrăcare, interogatorii cu bătăi ale populației civile”, a adăugat aceasta.

Peninsula Crimeea a fost cândva parte a Uniunii Sovietice, dar a fost transferată Ucrainei de Nikita Hrușciov, liderul rus de la acea vreme, în 1954.

Ea are o valoare strategică pentru Rusia și Ucraina, deoarece porturile sale de la Marea Neagră oferă acces rapid la Marea Mediterană, Balcani și Orientul Mijlociu.

În 2014, Vladimir Putin a desfășurat acolo un referendum fictiv și a anexat ilegal regiunea. Președintele Volodimir Zelenski a promis că va recupera Crimeea.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...