G4Media.ro

FSB anunţă că a reţinut cinci persoane despre care susține că încercau…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

FSB anunţă că a reţinut cinci persoane despre care susține că încercau să cumpere cesiu pentru ca Ucraina să însceneze un incident radioactiv şi să dea vina pe Moscova

Serviciul de securitate al Rusiei, FSB, a declarat vineri că a reţinut cinci persoane care încercau să cumpere 1 kg de cesiu-137 radioactiv cu 3,5 milioane de dolari în numele unui cetăţean ucrainean, a relatat agenţia de presă TASS, citată de Reuters, preluată de News.ro.

Potrivit FSB, cesiul-137 urma să fie scos din Rusia ca să fie folosit pentru a înscena un incident cu presupuse arme de distrugere în masă, ca să discrediteze Rusia.

Reuters nu a putut confirma în mod independent aceste afirmaţii şi nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat joi că spionii ucraineni au primit informaţii care arată că Rusia are în vedere efectuarea unui atac „terorist” cu eliberare de radiaţii la centrala nucleară Zaporojie, controlată de Rusia.

Rusia a negat acest lucru şi, la rândul său, a acuzat Kievul că plănuieşte să preia centrala şi că a bombardat instalaţiile acesteia, inclusiv pe cele în care este depozitat combustibilul nuclear. De asemenea, a acuzat Kievul că plănuieşte un atac cu „bombă murdară” împotriva Rusiei, lucru pe care Ucraina l-a negat.

FSB a declarat vineri că persoanele pe care le-a reţinut în cazul traficului cu cesiu-137 au făcut deja mărturisiri, dar nu a furnizat alte detalii, cum ar fi numele sau trecutul acestora.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...