G4Media.ro

FSB afirmă că forţele speciale britanice operează în Ucraina şi susţine că…

Sursa foto: © Nataliia Dvukhimenna | Dreamstime.com

FSB afirmă că forţele speciale britanice operează în Ucraina şi susţine că a demascat o operaţiune de sabotaj

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat joi că serviciul special naval britanic a operat în Ucraina şi a ajutat forţele ucrainene să desfăşoare tentative de operaţiuni împotriva forţelor ruse, informează Reuters, transmite News.ro.

FSB, principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică, a declarat că a dejucat un plan al forţelor speciale britanice de a debarca soldaţi ucraineni cu misiuni de sabotaj pe ostrovul Tendriv, un banc de nisip din Marea Neagră. FSB susţine că a capturat un soldat de rang înalt din cadrul forţelor speciale navale ucrainene şi a dat numele şi data naşterii acestuia.

FSB a afirmat că unitatea de forţe speciale ucrainene era „supravegheată de o unitate SBS (Special Boat Service), ceea ce indică implicarea directă a Marii Britanii în conflict”.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic al Apărării nu a avut un răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Reuters.

SBS este un regiment de forţe speciale al marinei britanice care există încă din primele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial.

SBS a servit în unele dintre cele mai mari conflicte din ultimii 70 de ani, inclusiv în Războiul din Coreea, Irlanda de Nord, Războiul din Insulele Falklands, Sierra Leone, Afganistan şi Irak.

Războiul din Ucraina a declanşat cea mai profundă criză în relaţiile Moscovei cu Occidentul de la Criza rachetelor din Cuba din 1962. Liderul rus Vladimir Putin a declarat că personalul militar al NATO este deja prezent în Ucraina. Statele Unite şi principalii aliaţi europeni au declarat că nu intenţionează să trimită trupe terestre în Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Cat timp FSB si GRU opereaza in intreaga lume, otravesc opozanti ai lui Putin in Londra si imbolnavesc diplomati americani peste tot din Beijing pana in Havana, de ce am avea noi ceva impotriva ? Eu sunt pro asistarea ucrainienilor in cat mai multe aspecte, si militare si intelligence si economic si undercover.

  2. pai daca sa zicem ca au acceptul Ucrainei ce-i framanta pe FSB ?