G4Media.ro

Fritz: Refuz să mai tac și să fiu complicele unui stat care…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Fritz: Refuz să mai tac și să fiu complicele unui stat care ucide prin indolență / Câți mai trebuie să moară ca să ieșim din impotența instituțională? / Avem pozele pentru 78.000 de șoferi care au călcat agresiv accelerația. Suntem obligați să le ștergem

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, cere Parlamentului și Guvernului să ia urgent măsuri pentru a introduce drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat. Apelul edilului vine după ce doi tineri de 19 ani au murit într-un teribil accident la Timișoara. Primarul precizează că autoritățile locale are pozele pentru 78.000 de șoferi care au călcat agresiv pedala de accelerație doar în 10 zile, dar nu au voie să le dea poliției și sunt obligate să le șteargă în cel mult 30 de zile.

„Refuz să mai tac și să devin astfel complicele unui stat care ucide prin indolență”, scrie Dominic Fritz, vineri, într-un mesaj postat pe Facebook.

„Ieri doi tineri de 19 ani au murit într-un accident terifiant la Pasajul Michelangelo. Probabil șoferul a știut că indiferent de viteza cu care merge, nu va fi amendat. 78.796 de depășiri (!) ale limitei de viteză în ultimele 10 zile, în Pasajul Michelangelo. Asta au înregistrat radarele amplasate de Primărie acolo. Mașina pe care o vedeți în fotografie practic a zburat prin pasaj cu o viteză de 140 km/h, la începutul acestei săptămâni. Nu l-a amendat nimeni pe șofer, nu i-a suspendat nimeni permisul de conducere. Circulă în continuare.

Avem pozele cu numerele de înmatriculare pentru fiecare din cei peste 78 de mii de șoferi care au călcat agresiv pedala de accelerație. Ce facem cu ele? Nimic. Suntem obligați sa le ștergem după cel mult 30 zile, pentru că Poliția Rutieră nu le poate folosi. Anul trecut am trimis toate datele la Poliție. Rezultatul? O anchetă a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, a cărei țintă e tot … Primăria (!). S-au apucat să cerceteze dacă am protejat destul datele personale ale șoferilor care nu respectă legea, dând aceste date poliției”, precizează edilul.

„Recunosc că uneori simt și eu că trăim în Absurdistan. Un stat care se vrea el însuși slab, cu frică să aplice reguli pentru toți și să-i sancționeze pe cei care pun viața celorlalți în pericol.

Cer Poliției să găsească o soluție să folosească datele înregistrate de radare și să amendeze șoferii care pun în pericol vieți. Nu putem ignora la nesfârșit aproape 240.000 de depășiri ale vitezei lună de lună, într-un singur punct în Timișoara.

Cer urgent Parlamentului și Guvernului să clarifice și să simplifice odată legislația și să includă drumurile municipale într-un sistem de radare fixe care pot trimite amenzi automat.

Câți mai trebuie să moară ca să ieșim din aceasta impotență instituțională auto-impusă?”, încheie Dominic Fritz.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează