G4Media.ro

Fregata ”Regina Maria” participă la operaţia EUNAVFOR MED ”IRINI” din Marea Mediterană/…

Sursa foto: Forțele Navale Române

Fregata ”Regina Maria” participă la operaţia EUNAVFOR MED ”IRINI” din Marea Mediterană/ Nava va contribui la respectarea embargoului ONU asupra armelor impus Libiei, prin monitorizarea traficului maritim

Fregata ”Regina Maria” participă, timp de o lună, la operaţia EUNAVFOR MED ”IRINI” din Marea Mediterană, urmând să contribuie la respectarea embargoului ONU asupra armelor impus Libiei, prin monitorizarea traficului maritim, transmite News.ro.

”Fregata «Regina Maria», având la bord un elicopter IAR 330 Puma Naval şi un detaşament pentru forţe speciale (FOS), a plecat joi, 9 mai, din portul militar Constanţa pentru a participa, timp de 30 de zile, la Operaţia EUNAVFOR MED «IRINI», în Marea Mediterană”, au transmis reprezentanţii Forţelor Navale Române.

Ei au adăugat că România ia parte, astfel, pentru a treia oară la Operaţia EUNAVFOR MED ”IRINI”.

”În cadrul misiunii, nava va contribui la asigurarea respectării embargoului ONU asupra armelor impus Libiei prin monitorizarea traficului maritim şi executarea de inspecţii la bordul navelor comerciale aflate în tranzit în Marea Mediterană”, a mai transmis sursa citată.

Operaţia EUNAVFOR MED ”IRINI”, succesoare a EUNAFOR MED ”SOPHIA”, este o operaţie de management al crizei, iniţiată în urma deciziilor luate la Conferinţa de la Berlin, din anul 2022, în scopul realizării condiţiilor pentru încetarea permanentă a conflictului din Libia.

Fregata ”Regina Maria” – 222 este comandată de comandorul Alexandru Mitel-Laurenţiu şi are la bord un echipaj format din 240 de militari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...