G4Media.ro

Fraudă de 185 de milioane de euro la cel mai mare producător…

pixabay.com

Fraudă de 185 de milioane de euro la cel mai mare producător de cupru din Europa

Escrocii au jefuit cel mai mare producător de cupru din Europa de metal cu 185 de milioane de euro, cel mai probabil cu ajutorul unor persoane din interior. După ce a efectuat un inventar extraordinar la finalul verii, compania germană Aurubis a descoperit că plătise facturi umflate pentru transporturi de fier vechi și alte inputuri, pe baza unor mostre care fuseseră manipulate pentru a arăta un conținut de cupru mult mai mare decât s-a dovedit a fi cazul, a anunțat compania.

Inventarul a stabilit amploarea furturilor pe care compania le-a dezvăluit lunile trecute, a declarat un purtător de cuvânt al Aurubis pentru CNN. Pierderile au forțat Aurubis să își reducă prognoza de profit înainte de impozitare pentru anul fiscal curent cu aproximativ 170 de milioane de euro.

Compania a declarat pe 15 iunie că a identificat „activități infracționale din trecut” și că procuratura și poliția din Hamburg, unde se află sediul Aurubis, investighează „angajați activi și foști angajați ai Aurubis”, precum și persoane angajate de alte companii care lucrează la uzina Aurubis.

„Compania a oferit procuraturii și poliției întregul său sprijin timp de mai mulți ani”, a adăugat aceasta, precizând că unii dintre suspecți au fost arestați.

Dacă aceiași infractori se află în spatele acestor cazuri din trecut și al furtului dezvăluit în august face obiectul unor investigații în curs de desfășurare, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Aurubis.

Biroul de stat pentru investigații penale din Hamburg își desfășoară în continuare ancheta, a precizat compania.

De asemenea, poliția din Hamburg a declarat pentru CNN la începutul acestei luni că a deschis o investigație, adăugând că nu există „în prezent nicio dovadă” că ultimul caz și cazurile anterioare de la Aurubis ar avea legătură.

Aurubis produce aproximativ 1,2 milioane de tone de „catozi” de cupru, sau foi pătrate, pe an la uzinele din Europa și Statele Unite. Compania reprezintă aproximativ 30% din producția europeană de astfel de cupru și între 3% și 5% din producția globală.

Cuprul este utilizat pe scară largă în construcții, inclusiv în firele electrice și în conductele de apă. Este, de asemenea, un metal vital pentru tranziția energetică, deoarece este utilizat în turbinele eoliene, panourile solare și mașinile electrice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează