G4Media.ro

Frații Africanu din Craiova, arestați după ce ar fi forțat mai multe…

sursa foto: Captură video

Frații Africanu din Craiova, arestați după ce ar fi forțat mai multe minore să se prostitueze în Occident

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane. Este vorba despre trei frați, cunoscuții în mediul interlop cu numele „Frații Africanu”.

„În cauză s-a reținut că, în cursul anului 2012, trei inculpați, frați, cunoscuți în mediul interlop din Craiova, au constituit un grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.
În vederea realizării scopului grupului infracțional organizat, inculpații au recrutat mai multe persoane vătămate în scopul exploatării sexuale, inițial, în țară, pe raza municipiilor Craiova, Pitești și Timișoara. Persoanele vătămate au fost ulterior transportate și adăpostite în străinătate (Italia, Franța și Elveția)”, se precizează în informarea DIICOT.

În perioada martie 2015 – martie 2017, unul dintre inculpați a administrat un club din Craiova, care a fost folosit pentru recrutarea persoanelor vătămate sub pretextul obținerii unui contract de muncă și pentru practicarea prostituției. În cursul urmăririi penale au fost identificate 6 persoane vătămate, majoritatea minore la data săvârșirii faptelor.

Modul de operare folosit de grup a presupus identificarea unor persoane vulnerabile (cu o situație materială precară sau care provin din familii dezorganizate), recrutarea acestora cu diverse promisiuni mincinoase (conviețuire, găsirea unui loc de muncă) și determinarea/constrângerea acestora să practice prostituția.

În cele mai multe situații, folosind metoda „loverboy”, membrii grupării au câștigat încrederea persoanelor vătămate, și sub pretextul unui viitor comun și oferirii unui mod de viață lipsit de griji, le-au convins să practice prostituția în special în Craiova. După trecerea unui interval de timp, inculpații se deplasau împreună cu victimele în străinătate (în special în Italia, dar și în Franța, Spania, Elveția), unde, prin constrângere (acte de violență și amenințări), le determinau să practice prostituția în folosul lor.

De regulă, victimele au fost ținute în imobile închiriate, au fost transportate zilnic în locurile unde erau obligate să practice prostituția, fiind permanent controlate/supravegheate. Sumele de bani obținute din practicarea prostituției au fost însușite în totalitate de membrii grupului.
În cursul urmăririi penale, a fost stabilită implicarea altor trei inculpați în activitățile de trafic de persoane/minori și proxenetism.

La date de 27.01.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au propus luarea măsurii arestului preventiv față de 6 inculpați (3 reținuți în cauză, unul încarcerat în penitenciar și 2 în lipsă), judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dolj dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile a celor 3 inculpați reținuți în cauză.

Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Craiova.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Cine dracu f…..te spurca-ciunele de oltence .. poate le dadea la negri si arabi …..

  • Bravo pentru acest comentariu 🙂 Esti un stalp de baza al societății. Sper ca nu ai drept de vot, sau ca nu te-ai reprodus…

 2. Craiova colcăie de mafioți care fac trafic de persoane și nu m-ar mira să aibă asigurate bunăvoința organelor care ar trebui să oprească traficul de persoane.

 3. Dacă cineva are impresie că nu se cunosc proxeneții din fiecare localitate, modul de operare, traseul banilor, e naiv. Totul e controlat. Din când în când plevușca e dată ca și exemplu.

 4. Nu cred ca exista vre-un oras cat de mic in care sa nu fie vre-o retea de proxenetism sau trafic de carne vie. Mai grav e ca organele de cercetare sunt insufuciente sau si mai grav e ca unii politisti sunt complici sau inchid ochii pentru „mici atenti…”

 5. Imi pare rău de băieții africani.
  Vor fi condamnați la 3 luni cu suspendare pt faptele lor .
  Cum vor mai ieși în societate după așa o condamnare grea.