G4Media.ro

Franţa şi Statele Unite au ajuns la un acord pentru pune capăt…

Franţa şi Statele Unite au ajuns la un acord pentru pune capăt blocajului legat de taxa franceză pentru marile companii din sectorul internetului

Franţa şi Statele Unite au ajuns luni la un acord pentru a pune capăt blocajului legat de taxa franceză pentru marile companii din sectorul internetului, cu toate că preşedintele american Donald Trump a refuzat să spună dacă ameninţarea sa cu impunerea unei taxe pe importurile de vinuri va fi eliminată, transmite Reuters, citată de News.ro

Compromisul convenit între ministrul francez de Finanţe Bruno Le Maire, secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, şi consilierul economie al Casei Albe Larry Kudlow prevede ca Franţa să ramburseze companiilor diferenţa dintre taxa franceză şi mecanismul aflat în pregătire de către OCDE.

Taxa franceză de 3% se aplică veniturilor din servicii digitale realizate de companiile cu venituri de peste 25 de milioane de euro obţinute în Franţa şi de 750 de milioane de euro la nivel mondial.

Autorităţile americane se plâng că această taxă ţinteşte în mod incorect companii americane precum Facebook, Google şi Amazon. Aceste companii pot în prezent să înregistreze profitul în ţări cu fiscalitate redusă, cum sunt Irlanda şi Luxemburg, indiferent unde obţin veniturile.

Disputa riscă să deschidă un nou front în conflictul comercial dintre Washington şi Uniunea Europeană, iar detensionarea situaţiei a fost o victorie a preşedintelui Macron la summitul G7 care a avut puţine rezultate pozitive.

Sursa: News.ro / Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.