G4Media.ro

Franța: Partidul Reunirea Națională condus de Marine Le Pen a fost „cureaua…

Foto: Facebook Marine Le Pen

Franța: Partidul Reunirea Națională condus de Marine Le Pen a fost „cureaua de transmisie a Kremlinului” – raport parlamentar

Frontul Național (FN), care și-a schimbat denumirea în 2018 în Reunirea Națională, este acuzat că a fost o „o curea de transmisie” pentru Federația Rusă în raportul comisiei de anchetă a Adunării Naționale privind ingerințele străine, consultat joi, 1 iunie, de franceinfo și dezvăluit de RMC și Mediapart.

Raportul, redactat de deputata Partidului Renaștere (centru, pro-prezidențial) Constance Le Grip, a fost dezvăluit joi. Acesta insistă asupra „alinierii” FN la „discursul rusesc” în momentul „anexării ilegale” a Crimeii în 2014, la câteva luni după ce a negociat un împrumut cu o bancă ceho-rusă.

„Să susții, așa cum a făcut Marine Le Pen, că locuitorii Crimeii au votat «liber» pentru atașarea lor la Rusia este (…) destul de neverificat, ca să nu spunem altceva. Încălcarea suveranității și integrității teritoriale a unui stat, Ucraina, care a pierdut o mare parte din teritoriul său, nu este în mod clar intolerabilă pentru marii apărători ai suveranității naționale, doamna Le Pen și RN”, se arată în raportul adoptat cu 11 voturi pentru, 5 împotrivă și o abținere, potrivit informațiilor franceinfo.

„Această retransmitere directă a discursului oficial rusesc, această ‘curea de transmisie’ eficientă și, cel puțin pe acest subiect, necontestată, este apreciată în mod clar la Moscova: de îndată ce audierea doamnei Le Pen de către comisia de anchetă s-a încheiat pe 24 mai, titlurile de presă rusești au reluat cu mare satisfacție principala aserțiune, în opinia lor, reafirmată de Marine Le Pen: Crimeea este și a fost întotdeauna rusă (…)”, continuă raportul.

Marine Le Pen a calificat raportul drept „necinstit și total politizat”. „Nu există nimic acolo, de fapt”, a spus ea, denunțând „un proces politic”, într-o conferință de presă în Pas-de-Calais (nordul Franței), transmisă de AFP. Lidera RN a fost interogat săptămâna trecută de această comisie în legătură cu eventuale contrapartide politice în schimbul unui împrumut rusesc contractat de fostul FN în 2014.

RN are 88 de deputați din 577 în Adunarea Națională, fiind cel mai mare partid de opoziție, iar grupul său parlamentar este condus de Le Pen, care a renunțat anul trecut la președinția partidului în favoarea tânărului euro-deputat Jordan Bardella, dar rămâne lidera de facto a RN, Ea preluat președinția FN de la tatăl ei, Jean Marie Le Pen, în 2011 și de atunci a angajat un proces de schimbare a imaginii partidului său, calificat de extrema dreaptă de adversarii săi politici.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Evident ca Le Pen este vocea celui care i-a dat bani. Dupa cum a declarat a imprumutat cateva milioane din Rusia pentru ca i-au dat o dobanda buna. Si ulterior au zis ca nu e nevoie sa plateasca dobanda. Sic !.