G4Media.ro

Franța interzice intrarea unui predicator salafist pe teritoriul său

sursa foto: captura

Franța interzice intrarea unui predicator salafist pe teritoriul său

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a interzis vizita în Franța a unui predicator salafist yemenit care urma să participe timp de trei zile la o conferință la moscheea din Chilly-Mazarin (Essonne), potrivit boursorama.com.

Șeicul Al-Mohammedi urma să ia parte la această conferință vineri, sâmbătă și duminică, în cadrul unui turneu european care l-a dus la Rotterdam, Köln și Molenbeeck, un oraș belgian unde a ținut o conferință miercuri seara, a precizat ministerul, care a emis o interdicție administrativă pentru a împiedica sosirea acestuia.

Pentru a explica această decizie, ministerul a pus accentul pe „declarațiile atribuite acestui predicator salafist sau, cel puțin, pe hadith-uri [o colecție de fapte și cuvinte ale lui Mahomed și ale companionilor săi] pe care le folosește pentru a-și susține discursurile”.

Astfel, potrivit sursei citate, evreii și creștinii sunt „descriși de predicator ca fiind corupători”.

În ceea ce privește femeile, acest predicator „citează hadith-uri potrivit cărora un bărbat ar trebui să închidă ochii atunci când întâlnește o femeie și că sursa tuturor relelor vine de la femei”.

Predicatorul citează, de asemenea, hadith-uri care recomandă „pedepse corporale pentru cei care nu respectă preceptele religioase pentru hoți”.

Potrivit ministerului, el le cere, de asemenea, „musulmanilor să părăsească țările nemusulmane pentru a respecta preceptele religiei lor” și „să nu împartă nimic cu nemusulmanii”.

Contactată de AFP, primarul din Chilly-Mazarin, Rafika Rezgui, a declarat că a semnat joi dimineață un ordin de interzicere a conferințelor.

„Este responsabilitatea mea ca primar, nu vreau să mă sustrag de la ea”, a explicat politicianul socialist. „Prefectul din Essonne m-a contactat miercuri pentru a mă informa despre aceste conferințe. Mi se pare esențial să reafirm că acest tip de discuții nu-și au locul pe teritoriul Republicii”, a adăugat ea.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. i-au facut un cuvantortodox.ro

    • libertate franceza ne trebuie, aia in care nu comentezi despre popoarele alese

  2. si totusi e de retinut asta:
    …le cere, de asemenea, „musulmanilor să părăsească țările nemusulmane pentru a respecta preceptele religiei lor” și „să nu împartă nimic cu nemusulmanii”…
    O idee foarte buna, sa nu vina sa se stabileasca in tari nemusulmane, sau daca au avut mintile ratacite, sa se intoarca acolo de unde li se garanteaza raiul. S-ar rezolva cateva probleme

  3. Minciuni, islamul e religia pacii! 🤣🤣🤣