G4Media.ro

Franța: Camera Inferioară a Parlamentului a adoptat un proiect de lege propus…

sursa foto: Captura video / Facebook

Franța: Camera Inferioară a Parlamentului a adoptat un proiect de lege propus de partidul „Franța Nesupusă”, privind garantarea prin Constituţie a dreptului la avort

Un proiect de lege iniţiat de deputata formațiunii politice La France Insoumise (LFI – Franța Nesupusă), Mathilde Panot, are scopul de a proteja şi garanta dreptul fundamental la întreruperea voită a sarcinii (avort). După mai multe dezbateri și controverse, Camera Inferioară a Parlamentului a adoptat joi acest proiect de legecu 337 de voturi pentru și 32 împotrivă, informează Le Figaro.

O noutate remarcată joi a fost schimbarea de poziţie a lui Marine Le Pen pe marginea acestui subiect, care şi-a retras amendamentul pe care-l depusese cu câteva zile în urmă. Inițial, Le Pen solicita „constituţionalizarea” Legii Veil şi susţinea proiectului depus de către deputatul MoDem Erwan Balanant, prin care era rescris textul lui Mathilde Panot, în sensul de a fi retrasă menţinea ”contracepţie”, pentru a răspunde astfel unor îngrijorări privind ”termenele” şi ”respectarea clauzei de conştiinţă”. Le Pen a renunțat ulterior la amendamnet.

După votul favorabil, Mathilde Panot a salutat adoptarea legii: „Ţara noastră vorbeşte lumii”, a declarat ea, aplaudată de deputați.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Dar Dihana Iovanoviki Shoshoaka poate fi avortata post-partum?

  2. De când exista omul pe pământ lupta s-a dus pentru viata pana când acest drept la viata a fost consacrat juridic. Din clipa în care întreruperea vieții devine un drept cu consacrare juridica. e clar ca ne găsim intr-o deruta morala grozava. Privit în contextul istoric larg, toată aceasta discuție cu dreptul la avort ca fiind fundamental frizează absurdul.

    • Trebuie să fii bărbat ca să fii atât de posedat ideologic. 1 din 3 femei a făcut avort, e un lucru banal.

  3. O rusine istorica pentru o democratie. Dreptul la viata este fundamental, nu dreptul la a lua o viata.

    • Fie oferi acces la avort, fie umpli tomberoanele cu bebeluși nedoriți. La ce se întâmplă cu bebelușii nedoriți nu te gândești, fiindcă nu ești deștept.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.