G4Media.ro

Franța a început producția vaccinului Pfizer – BioNTech

Franța a început producția vaccinului Pfizer – BioNTech

Compania franceză Delphram a început miercuri producția vaccinului anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer/BioNTech, anunță Le Figaro. Anunțul a fost făcut de președintele Emmanuel Macron și confirmat de un reprezentant al companiei care are fabrica în localitatea Eure-et-Loir.

Serul a fost livrat marți de uzina BioNTech din Marburg (Germania), iar compania franceză a început îmbutelierea lor. Furnizarea lor nu va începe însă imediat, pentru că e nevoie să mai treacă o lună până la omologarea.

Pe lângă Delpharm, compania suedeză Recipharm va produce vaccinuri pentru compania americană Moderna „începând de la jumătatea lunii aprilie”, în fabrica sa din Monts, o localitate din vestul Franţei.

Producătorul Fareva ar trebui să lanseze „la sfârşitul lui mai, începutul lui iunie” producţia vaccinului CureVac, care face în această perioadă obiectul unei analize în vederea unei posibile autorizări pe piaţa europeană.

Grupul francez Sanofi va produce pentru Janssen – filială a grupului Johnson & Johnson – vaccinul său anti-COVID-19 în uzina din Marcy-l’Etoile, un oraş din sud-estul Franţei. (sursa foto: Facebook/ Comisia Europeană)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce a ajuns Franta, lumea 3a… Pasteur se rasuceste in mormant… Medicamentul miracol propus anul trecut (octofene) e ingropat tot in birocratie, zero teste clinice. Socialism…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.