G4Media.ro

FOTO&VIDEO SUA și Japonia, mesaj pentru China: Imagini impresionante din timpul unor…

FOTO&VIDEO SUA și Japonia, mesaj pentru China: Imagini impresionante din timpul unor exerciții navale de amploare ale marinelor americane și japoneze în Marea Filipinelor

Forțele navale americane și japoneze au efectuat sâmbătă o demonstrație masivă de forță în Marea Filipinelor, relatează CNN.

Exercițiile militare s-au desfășurat în apropierea Taiwanului și a controversatei regiuni a Mării Chinei de Sud, despre care Statele Unite consideră că a fost revendicată în mod „ilegal” de către China.

Flotila SUA formată din două portavioane, două nave de asalt, două crucișătoare cu rachete ghidate și cinci distrugătoare, iar Japonia a contribuit cu un distrugător de elicoptere, care este, în esență, un portavion de mici dimensiuni.

Sursa foto: Twitter / U.S. Navy

Marea Filipinelor face parte din Oceanul Pacific și se află între Taiwan, Guam și Insulele Mariane de Nord, administrate de Statele Unite.

Marina americană nu a precizat cât de aproape de Taiwan au fost efectuate exercițiile navale. În schimb, forțele maritime ale SUA au transmis că navele de război „desfășurau antrenamente pentru a păstra și proteja o regiune indo-pacifică liberă și deschisă”.

Carl Schuster, fost director de operațiuni la Centrul Comun de Informații al Comandamentului Pacific al SUA, a declarat că exercițiile navale dintre SUA și Japonia au trimis un mesaj Chinei nu numai în legătură cu Taiwanul, ci și despre acțiunile Beijingului în Marea Chinei de Sud și în apropierea insulelor Senkaku controlate de Japonia, pe care China le numește Diaoyu și susține, la fel ca în cazul Taiwanului, că fac parte din teritoriului său suveran.

Sursa foto: Twitter / U.S. Navy

Insulele sunt mai aproape de Taiwan decât Tokyo, iar navele chineze au fost o prezență aproape constantă în apropierea lor de luni de zile, declara anul trecut ministrul japonez al Apărării pentru CNN.

SUA susțin că Senkaku intră sub incidența tratatului de apărare reciprocă SUA-Japonia, care obligă Washingtonul să le apere ca orice altă parte a teritoriului japonez.

Sursa foto: Twitter / U.S. Navy

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Imi cer scuze, dar ce poate fi impresionant cand e vorba de tehnica militara? Chiar si daca se refera la niste exercitii militare. Peste tot in lumea asta sunt conflicte militare, milioane de oameni sunt pe drumuri . . .iar toata presa vuieste despre „imagini impresionante” de la exercitiile americane . . .

 2. Dacă Rusi se baga pe Ukraian și Chinezi pe Tsivan, America nu va putea face fata, iar pana nu se termina jocurile olimpice de iarna nu vor face nici un pas.

  • Adevarat. La cum preseaza si chinezii pe langa Taiwan, cred ca Xi si Putin sunt vorbiti deja si e posibil sa avem incursiuni simultane in Ukraina si Taiwan

  • America singura nu. America + restul NATO + Japonia + Australia + Korea de Sud + Taiwan + Ukraina si eventual alti aliati de conjunctura amenintati de chinezi sau rusi sau pur si simplu aliati cu cineva de mai sus (Suedia, Filipine, Vietnam, Singapore, Indonezia).

   Intre timp, rusii si chinezii pot conta pe cine? Belarus (dar doar conducerea), Venezuela (morti de foame), posibil Iran (dar asta i-ar antrena pe sauditi si emirate minim), Pakistan (care i-ar antrena pe indieni).
   Nah, nu tine in nici un scenariu.

 3. Deci Japonia nu a contribuit cu un ,, distrugător de elicoptere” , ci cu un portelicopter care , într-adevăr, e un portavion de mai mici dimensiuni.
  Mai umblați pe la traducerile din engleză.
  Helicopter destroyer nu înseamnă distrugător de elicoptere ci e un distrugător purtător de elicoptere.
  Capisci?

 4. Rușii și Chinezii când desfășoară exerciții militare lângă coastele Americii ?

 5. Starea de ordine în relațiile internaționale trebuie sa existe și sa se mențină, fara asa ceva relatiile comerciale internaționale nu sunt sigure.
  Este interesant de observat cine este pentru a se menține ordinea internationala si cine este impotriva ei….

 6. Cât de înapoiată e rasa umană! Avioane și vapoare și mai apoi stingem din lumini și dârdâim de frig.

 7. Cat țin Jocurile Olimpice de iarnă, americanii pot bombarda China, iar chinezii nu contraatacă cât țin jocurile olimpice. După ce se termina atunci ripostează!

 8. Video cu accidentul de la apuntare cu 7 soldați răniți și distrugerea avionului super invincibil F 35 și a punții de decolare a portavionului american nu ne prezentați?