G4Media.ro

Fotograful român Adrian Câtu a câștigat un premiu de excelență la Pictures…

Fotograful român Adrian Câtu a câștigat un premiu de excelență la Pictures of the Year International cu fotografia unui copil operat

Adrian Câtu, fotograf la Documentaria, a câștigat un Premiu de Excelență la categoria Portret, în cadrul celei de-a 77-a ediții a competiției de fotojurnalism Pictures of the Year International (POYi), potrivit unui comunicat de presă.

Adrian Câtu a obținut acest premiu pentru fotografia “Patric”, realizată în iunie 2019 și reprezentând un băiat care a suferit o intervenție de corectare a unei malformații cardiace congenitale.

“Sunt diagnosticate aproximativ 1200 noi asemenea cazuri pe an la copii, și abia ajung să fie operate în jur de 500, pentru că există prea puțini chirurgi specializați pe așa ceva”, spune Adrian Câtu.

Pictures of the Year International a fost inițiat în 1944 de Missouri School of Journalism, ca o competiție pentru fotoreporterii americani și a devenit ulterior unul din cele mai importante concursuri internaționale de fotojurnalism. La ediția din acest an, au fost înscrise zeci de mii de imagini care au competiționat în 35 categorii. Juriul internațional este format din editori foto și fotojurnaliști de la cele mai prestigioase publicații, agenții de presă și universități de profil, iar premiile sunt dezvăluite treptat, pe măsură ce se încheie jurizarea. Imaginile premiate pot fi văzute pe site-ul www.poy.org iar câștigătorii vor fi onorați în cadrul unei gale în Columbia, Missouri, pe 24 aprilie.

Adrian Câtu și-a început cariera de fotograf profesionist în 2014, după ce a lucrat 15 ani în industria de software. Este cofondator al Documentaria.ro, o platformă de fotografie documentară și fotojurnalism înființată de un grup de fotografi români publicați și premiați în plan internațional, inclusiv în ediții anterioare ale competiției Pictures of the Year. Fotografiile sale au fost publicate, printre altele, în New York Times, Le Figaro, Frankfurter Allgemeine Zeitung, National Geographic România.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Felicitari Adrian Catu! Dar ar vrea si romanasii patriei sa i-a exemplul de la cei ca tine?! In orice domeniu…sa fim cu adevarat mandri ca avem printre noi si astfel de romani! Bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.