G4Media.ro

FOTOGALERIE Cum arată primul muzeu dedicat mediului și schimbărilor climatice din România,…

Foto: Raluca Nicolae/G4Media

FOTOGALERIE Cum arată primul muzeu dedicat mediului și schimbărilor climatice din România, care vrea să atragă 2.000-3.000 de școli din prima lună

Primul muzeu interactiv dedicat mediului și schimbărilor climatice din România – Eco-Museum s-a deschis joi, 2 februarie și își propune să atragă circa 2.000-3.000 de școli în prima lună a proiectului. Muzeul este un spațiu educativ care îi învață pe tineri despre ce activități pot face în viața lor de zi cu zi prin care să protejeze mediul înconjurător.
În cadrul muzeului, lansat de Asociația Act for Tomorrow în complexul comercial Mega Mall, tinerii pot afla informații despre cum ar trebui să colecteze și recicleze corect, ce tipuri de materiale se pot recicla și care nu, dar și date generale despre cum afectează comportamentul omului mediul înconjurător. Tinerii pot învăța foarte ușor despre mediu citind și interacționând cu elementele de pe pereți care dezvăluie mai multe informații despre păduri și biodiversitate, dar și despre cum plasticul dăunează grav apelor și mărilor. De asemenea, cei care trec pragul muzeului interactiv sunt încurajați să reducă din consum și să doneze diverse produse, inclusiv jucării, în spațiul amenajat.

„Este un spațiu unde ne dorim să ajungem la un număr cat mai mare de școli și ulterior să dăm viață unui spațiu mobil și în următoarea perioadă avem invitații către școlile din București de a se înscrie pentru a le prezenta muzeul și schimbările climatice pe care le-am tradus pe limbajul copiilor, să facem activități educative prin joc și adulții să devină promotorii acestor activități pentru combaterea schimbărilor climatice”, a declarat Andrei Coșuleanu, președintele Asociației Act for Tomorrow.
Muzeul se întinde pe o suprafață de 100 mp și este structurat în mai multe secțiuni tematice: schimbări climatice, păduri și biodiversitate, universul acvatic și plastisfera, resursele Planetei și gestionarea deșeurilor.
Întregul concept, instalațiile interactive și conținutul au fost dezvoltate de echipa Act for Tomorrow, pornind de la exemple de succes din alte state și având la bază literatura de specialitate. Designul acestuia a fost dezvoltat în colaborare cu arhitecta Diana Grigoraș. Spațiul expozițional are la bază materiale sustenabile, în principal lemn.

Proiectul este realizat împreună cu dezvoltatorul NEPI Rockcastle.

FOTOGALERIE: Raluca Nicolae, G4Media

Această prezentare necesită JavaScript.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. noua religie, in toata splendoarea ei.