G4Media.ro

FOTO Un fotograf român, prezent la meciul de retragere al lui Roger…

Sursa foto: Florin Bălţătoiu

FOTO Un fotograf român, prezent la meciul de retragere al lui Roger Federer: ”Am plâns și eu” / Primul meci de tenis important la care a participat a fost tot cu Federer / ”Cu Roger am început, cu el s-a terminat”

Florin Bălţătoiu, un fotograf din Bumbești-Jiu, a fost pe Arena O2 din Londra, la Laver Cup, acolo unde s-a desfășurat, vineri, ultima partidă oficială a tenismenului Roger Federer.

Momentele emoționante de la sfârșitul meciului de dublu în care l-a avut partener pe Rafael Nadal au fost fotografiate de român. ”Am plâns și eu vineri seară”, mărturisește el.

”Cu Roger a început, cu el s-a terminat. În 2018 am cumpărat acest bilet. Mi-am zis că nu pot rata şansa de a-l vedea şi fotografia jucând. Nici nu mai aveam teleobiective, numai bătrânul  Canon 30 D, cumpărat de asistentul de la Torino în 2007. Am închiriat cu 60 £ pe zi, un Canon 5D si un 70-200 mm să vin la O2 Arena. Am ajuns. M-am așezat la coadă şi când să trec, cei de la intrare, nu mi-au permis să folosesc ceea ce închiriasem, pentru că nu e permis decât cu acreditare. Singurul obiectiv acceptat e  55 mm. Mi-au pus aparatul sub cheie, am văzut meciul, dar nu aveam chef de nimic, de supărare.

A doua zi, Novak Djokovic-John Isner. Am fost acceptat, dar nu am putut face mai nimic cu distanţa mare de la teren până la mine. Atunci s-a născut ideea că într-o zi voi obţine acreditare şi îi voi fotografia în voie pe toţi jucătorii lumii. După 4 ani, m-am întors în aceeași sală, O2 Arena,  cu toată împlinirea!”, spune fotograful.

Sursa foto: Florin Bălţătoiu

De atunci a mers la mai multe turnee, în funcție de banii pe care i-a avut la dispoziție.

”Am fost ca fotograf acreditat și la Dubai Duty Free Tennis Champions 2022, în februarie. Banii vin în procent de 5% de la publicații românești, 15%  din donații de la prieteni și restul de 80% de la tatăl meu, care lucrează ca asistent medical la Torino, și de la mama, din pensia ei”, spune Bălțătoiu.

Sursa foto: Florin Bălţătoiu

La Laver Cup cel mai impresionat a fost, dincolo de momentul retragerii lui Federer, de partida de dublu pe care marele campion a jucat-o în compania lui Nadal.

”La meciul de dublu cu Federer/Nadal – Tiafoe/ Sock cred că s-a atins apogeul a ceea ce s-a văzut vreodată în acest sport. Să fie amândoi <titanii> de aceeași parte a baricadei… Te uitai pe teren și te frecai la ochi, dacă e adevărat sau ai halucinații. La fiecare punct câștigat de ei, dacă s-ar fi masurat decibelii din sală, ar fi bătut recordul”, povestește fotograful.

Americanul Frances Tiafoe (19 ATP) l-a învins duminică seară pe grecul Stefanos Tsitsipas (8 ATP), în Laver Cup, turneu care s-a desfăşurat pe O2 Arena din Londra, aducând pentru prima oară trofeul competiţiei echipei „Restul Lumii” în disputa cu echipa „Europei”.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...