G4Media.ro

FOTO Protestatari îmbrăcați în animale sălbatice, în fața Ministerului Mediului: Sunt homeless,…

sursa foto: Declic

FOTO Protestatari îmbrăcați în animale sălbatice, în fața Ministerului Mediului: Sunt homeless, mi-au tăiat pădurea / Comunitatea Declic cere sisteme moderne de monitorizare a pădurilor / Ce a răspuns ministrul Tanczos Barna

Comunitatea Declic a organizat miercuri, în fața Ministerului Mediului, un protest pentru a cere sisteme moderne de monitorizare a pădurilor, unii dintre participanți fiind costumați în animale: urși, lupi, vulpi sau iepuri.

Protestatarii i-au înmânat ministrului Tanczos Barna peste 50.000 de semnături de susținere a demersului lor.

sursa foto: Declic

„Sistemele de alerte satelitare și de monitorizare video solicitate de petițiile Declic vor exista și vor fi finanțate  prin PNRR. Susțin sută la sută demersul Declic”, a declarat ministrul Tanczos Barna.

Comunitatea Declic avertizează însă că autoritățile nu sunt la prima promisiune de acest gen.

„Nu este prima dată când plecăm de la Ministerul Mediului cu tolba plină de promisiuni. Dar este încurajator faptul că ceea ce am cerut Guvernului acum 4 luni a fost luat în considerare. Aceste sisteme de pază vor fi finanțate prin PNRR. Nu pot să nu mă întreb, însă, cât va dura până când banii vor veni și sistemele de monitorizare pe care le cerem vor deveni realitate. Și, mai ales, câtă pădure se va fura până atunci’’, a declarat Antoniu Bumb, coordonatorul campaniilor Declic pe domeniu Păduri.

sursa foto: Declic

„Păziți pădurea cu tehnologia mileniului III” și ”Sunt homeless, mi-au tăiat pădurea” au scandat  activiștii îmbrăcați în animale sălbatice, la protestul Comunității Declic de la Ministerul Mediului.

Peste 21 de milioane de metri cubi de lemn sunt scoase ilegal din păduri în fiecare an, arată date făcute publice de Ministerul Mediului. Monitorizarea video și satelitară ar putea reduce substanțial aceste ilegalități, susțin organizatorii protestului.

sursa foto: Declic

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Un drujbar paznic la padure

  • Toate taierile ilegale se fac cu consimtamantul padurarilor.
   In loc sa ii anchetam si sa-i supraveghem strict, le-am dat pusti ca sa le fie mai usor sa descurajeze investigatiile independente.

 2. Vorbe multe vorbe..sunt gratis!

 3. Ei ii trimiteam la munca pe ngo-istii astia, care dau din gura pe bani din sponzorizari, dar daca le dai o grebla o grebla in mana sa munceasca, se f@t in gura cu ea.

  • Frumos, parca ai descris-o pe ma-ta

  • Daca le-ar fi pasat atat de paduri ar fi avut propria lor campanie de impadurire.
   Sponsorii lor au nevoie ca cineva sa latre la guvernanti, interesele reale nu au legatura cu ecologia.

 4. Declic se lupta cu morile de vant.

 5. Bravo Declic!

 6. Frumos, parca ai descris-o pe ma-ta

 7. Lasa ca au plantat guvernantii tai pe bani frumosi, doar a vazut o tara intreaga in presa si au declarat chiar mult mai mult decat au facut.(recorder) In rest, a facut tot mama natura, asa cum face in mod normal, gratis. Si tot ei au asistat „neputinciosi” la taierile masive de padure, mari aducatoare de profit. Consecintele nu vor fi suportate doar de ei.

 8. Creier lipsa, noi avem nevoie de paduri, nu de plantatii. Nu trebuie nimeni sa planteze puieti, padurea trebuie sa se regenereze natural, sa fie lasata sa se regenereze natural. Altfel nu este padure, ci plantatie. Nu este parte a naturii, ci mediu antropic.

 9. Ba trebuie, pentru ca au fost platiti sa faca asta.
  Primesti bani sa faci ceva, acel ceva TREBUIE sa faci.