G4Media.ro

FOTO Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu: Circa 20.000 tone de deşeuri mai…

Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

FOTO Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu: Circa 20.000 tone de deşeuri mai sunt de strâns de pe malurile lacurilor din sector/ Edilul speră să fie strânse toate până la sfârșitul anului

Primăria Sectorului 2 a strâns până în prezent 31.000 de tone de deşeuri de pe malurile lacurilor Colentina, Fundeni şi Plumbuita şi mai are de ridicat probabil încă 15.000-20.000 de tone de deşeuri, a declarat pentru Agerpres primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

El şi-a exprimat speranţa că ecologizarea acestora se va finaliza anul acesta. „Depinde foarte mult de topografia terenului. (…) Dacă nu terminăm anul acesta, vom termina cu siguranţă anul viitor”, a precizat Radu Mihaiu.

Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Radu Mihaiu a menţionat că toate apele care sunt pe cursuri de râuri sunt în administrarea instituţiei „Apele Române”.

„Este responsabilitatea lor să le şi cureţe şi le să le şi întreţină. Am avut o discuţie chiar de la începutul mandatului, în care Poliţia Locală amenda Apele Române că nu şi-au igienizat lacurile şi Apele Române făceau ping-pong şi amendau Sectorul 2 că cetăţenii au aruncat aceste deşeuri în apă. Şi atunci, în loc să facem ping-pong de amenzi, am semnat un protocol prin care Sectorul 2 îşi asumă să ducă de pe malurile râului şi din interiorul lacurilor care se află pe cursul râului să ia deşeurile depozitate de-a lungul anilor, dar acestea sunt doar deşeurile aruncate de cetăţeni. Pentru alge şi lintiţă şi alte lucruri de genul acesta responsabilitatea a rămas în continuare la Apele Române”, a spus edilul Sectorului 2.

Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Mihai a adăugat că autoritatea locală îi amendează pe cetăţenii care aruncă deşeuri pe malurile lacurilor, însă este aproape imposibil să îi depisteze pe toţi.

„Realitatea este că sunt prea multe intrări la lacuri pe unde pot fi aruncate şi este aproape imposibil să-i prindem pe toţi, dar când îi prindem le confiscăm maşina, îi amendăm ş.a.m.d”, a afirmat Radu Mihaiu.

Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu

Primarul a mai spus că în cursul anului viitor se va finaliza concursul de soluţii cu Ordinul Arhitecţilor pentru amenajarea salbei de lacuri din sector.

Radu Mihaiu a spus ca este posibil ca execuţia să înceapă anul viitor şi a menţionat că vor fi lucrări făcute în mai multe faze.

El a punctat că după terminarea lucrărilor bucureştenii din zonă vor avea o promenadă, spaţiu verde în jurul lacurilor, care va fi de o diversitate foarte mare. „Vor exista zone de promenadă, de citit, de mers cu bicicleta, de mers cu rolele, cu locuri de joacă ş.a.m.d. Va fi un adevărat parc în jurul acestor acestor lacuri”, a adăugat Radu Mihaiu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Cat dispret pentru natura … ca sa nu mai mentionez ca oamenii acestia locuiesc langa lacurile astea; cum sa arunci gunoiul asa, la intamplare?

    • Lucrări de întreținere sunt necesare permanent într0un parc, iar lacul are nevoie să fie curățat anual. De 30 de ani Plumbuita nu a fost curățat, lucrarea actuală va dura 3 ani, iar următoarea se va face probabil peste alți 30 de ani. Despre ce vorbim?!

  2. Ce gluma bună .Toată Romania este așa ,plina de gunoaie .vezi activistul buzoian de pe YouTube

  3. „Realitatea este că sunt prea multe intrări la lacuri…”

    Te doare mintea! Potrivit domnului acestuia, ar trebui să limităm accesul cetățenilor în parcuri, că prea vor să se plimbe pe alei curate și la iarbă verde!

    Activitatea de curățare a spațiilor verzi și a lacurilor este în sarcina și „fișa postului”. De ce este prezentată această activitate drept o mare realizare de către presă este un fapt cu totul de neînțeles!

    Dimpotrivă, pentru că este nevoie de 3 ani …trei ani! …pentru curățarea unui singur lac e un argument suficient pentru ca primarul de sector să-și dea demisia de trei ori!

    Firmele de pază înființate fie de către primării, fie de persoane apropiate autorităților publice, sunt plătite cu totul degeaba! …”Să dea muștele afară din Cișmigiu” și să primească „ceva” de la „pescarii amatori”.

    • Te doare mintea ca astia ca tine, care nu gandesc inainte sa comenteze ca educatia e lispa. Cand spune de multe intrari, se refera la vehiculele care transporta deseurile, nu accesul cetatenilor.
      Este o mare realizare, ca cei care au fost pana in el, nu au facut nimic dar absolut nimic si s-au strans zeci de mii de tone de deseuri.
      Nu este vorba doar de 1 lac asa cum pretinzi (nu esti in stare nici sa citesti tot), este vorba de 3:Colentina, Fundeni şi Plumbuita care au o suprafata destul de mare, nu e balta de noroi unde te jucai cand erai mic si dureaza atata timp pentru ca vorbim de MII de tone. Tu nu cred ca nici nu stii cat reprezinta o tona, dar apoi o mie.
      Este de neinteleg cum mai exista lume ca tine care nu pot gandi.

    • @Anti-USL _ „Te doare mintea …”

      Domnule/doamnă @Anti-USL, jignindu-mă, după raționamentul „hoții noștri sunt mai buni decât hoții lor”, aduceți un deserviciu USR pe care partidul acesta nu-l merită.

      După cum am scris, domnul R-N Mihaiu nu se diferențiază de ceilalți, spre regretul meu, plătitor de taxe în S2.

      Cât privește curățarea lacurilor, mizeria prezentată în poze este de pe lacul Plumbuita și durează de doi ani, urmând a fi curățată anul viitor.

      De lacurile Colentina și Fundeni nu s-a atins nimeni! De abia se pune de un studiu, care la rândul lui va dura trei ani, după care va începe igienizarea, cu o licitație care va fi câștigată „de cine trebuie” șamd. Este foarte posibil să se finalizeze curățarea lacurilor din S2 odată cu Pasajul Doamna Ghica, probabil în deceniul viitor.