G4Media.ro

FOTO Peste 50% din lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța au…

sursa foto: Info Sud-Est

FOTO Peste 50% din lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța au fost finalizate/ CNI: Estimăm finalizarea reabilitării în martie 2023

Lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța au trecut de 55%, acestea desfășurându-se conform termenelor contractuale. La momentul de față, terminarea lucrărilor este estimată la martie 2023, conform previziunilor inițiale, se arată într-un răspuns al Companiei Naționate de INvestiții (CNI) pentru Info Sud-Est.

Monumentul istoric de categoria A a intrat în renovări la începutul anului 2020, după aproape un deceniu de tergiversări birocratice. Info Sud-Est a scris, în august, că firma care a câștigat licitația a descoperit, în timpul decopertării, că structura Cazinoului este mult mai afectată decât se credea inițial.

Proiectanții nu au putut anticipa gradul de degradare a structurii pentru că asta ar fi presupus să decoperteze în întregime bucăți mari din monument înainte de începerea propriu-zisă a lucrărilor.

sursa foto: Info Sud-Est

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Cred ca era mai ieftin daca-l demolau si-l construiau de la zero…

    • Mai bine ai fi tacut din gura!

    • Ești pro st de 💥

    • Bai câmpii tăticu.. sunt elemente structurale care nu mai poti sa le realizezi acum…, în mintea unora, poate sunt mai frumoase clădiri de oțel și sticlă, dar pentru o asemenea bijuterie arhitectonică merita un pret mai mare daca poti realiza consolidarea, lucru făcut deja…Acum se refac finisajele și acoperișul…iar partea de faleză din jur e lucrare noua, o sa poti face poze de jur împrejur.

    • Eram sarcatic, dar de unde nu-i nici Dumnezeiu nu cere…

    • Eram sarcastic, dar de unde nu-i nici Dumnezeu nu cere….
      Poate daca va mai faceti o doza scapati…

  2. Sa speram că se va realiza o restaurare temeinică și nu o cârpeală tipic românească, la care sa fie necesare reparatii după … un an.
    Oare să se respecte termenul de finalizare și costurile renovării ?!

    • Consolidarea, adică partea de betoane a fost terminată de mult, dar o restaurare de monument nu rămâne la pretul inițial niciodată, în cazul de fata, degradăriile au fost mult mai mari decat a anticipat expertiza…din fericire, licitația a fost câștigată de o firmă specializată,…sunt sanse sa fie gata în 2023, dar prin iunie…Din 2020, prețurile sunt cel puțin duble, până la anul vor mai crește cu 25%….chiar si birocrația actualizării contractelor a mâncat 6 luni din termen.

    • Dorele, din ce spui e clar ca esti cel care a castigat licitatia pentru renovare-restaurare…
      Ziarele din 1912 la inaugurare au spus: „un monument ridicat în cinstea nepriceperei și prostului gust” sau „matahală împopoțonată cu tot felul de zorzoane, care din punctul de vedere al esteticei arhitectonice, lasă foarte mult de dorit”.
      La finalizarea lucrarilor ce o sa spuna ziarele?

    • Dorele cred ca esti cel care a castigat licitatia de renovare-consolidare-restaurare din bani publici.
      Presa vremii la inaugurare spunea despre cazinou: „un monument ridicat în cinstea nepriceperei și prostului gust” sau „o matahală împopoțonată cu tot felul de zorzoane, care din punctul de vedere al esteticei arhitectonice, lasă foarte mult de dorit”
      Cand vei termina lucrarile ce va spune?

  3. Ce uita toata lumea e ca lucrarile au inceput in mandatul lui „Grinda”.
    Daca se ducea cu ranga era cel mai bun.