G4Media.ro

FOTO Ministerul Apărării își face reclamă la Neversea/ Cum arată plaja în…

FOTO Ministerul Apărării își face reclamă la Neversea/ Cum arată plaja în prima zi de festival. Gunoaiele sunt strânse de muncitori aduși din Nepal

A început Neversea, unul dintre cele mai așteptate festivaluri. Evenimentul se află la a treia ediție și se desfășoară pe Plaja Modern din Constanța. Festivalul se încheie în 7 iulie, atunci când are loc ultima zi de concerte.

Traficul a fost restricționat pe mai multe străzi din apropierea plajei unde se desfășoară festivalul. Fiind o zonă centrală și foarte circulată, mai ales spre seară, mașinile sunt blocate în cozi lungi de câteva sute de metri. Un echipaj de poliție dirijează circulația în zonă pentru evitarea accidentelor. Cea mai mare problemă rămâne însă lipsa locurilor de parcare din zonă. Însă niciuna dintre aceste probleme nu este mai gravă decât în Bucureștiul de zi cu zi.

Ministerul Apărării își face reclamă la Festivalul Neversea. La câțiva metri de intrare, mai multe instituții din subordinea ministerului condus de Gabriel Leș și-au afișat programul de studii de licență. Într-o criză tot mai acută a universităților care se confruntă cu scăderea dramatică a studenților, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu, Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare”, Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale ”Amiral Ion Murgescu” și Academia Tehnică Militară au afișat panouri pe care sunt trecute programele de licență și avantajele studenților. Tinerii militari sunt îmbrăcați în uniformele specifice fiecărei specializări. Ministerul Apărării este singura instituție care își promovează programele de licență pe plaja Neversea. Absolvenții de liceu urmează să își exprime opțiunea pentru facultăți în scurt timp.

Plaja este împânzită de polițiști de frontieră, polițiști antidrog, jandarmi și alți reprezentanți ai diferitelor autorități. Într-un comunicat emis recent, Ministerul de Interne condus de Carmen Dan anunța o desfășurare de forțe impresionantă la Neversea: nu mai puțin de 1800 de jandarmi din toată țara au fost trimiși pe plaja din Constanța, să supravegheze festivalul. Ca un amănunt, chiar joi, în prima zi a festivalului, trei bărbați și o femeie au fost reținuți după ce au fost prinși cu 10 kilograme de cannabis. Cei patru erau din Cluj și se îndreptau spre Neversea. Cu o zi înainte de festival, un alt tânăr a fost prins în Constanța cu un kilogram de droguri, printre care hașiș și ecstasy, pregătit pentru a fi vândut la Neversea, conform procurorilor DIICOT, citați de Adevărul.ro.  

Pâlcuri de puști care nu au împlinit încă 18 ani se îndreptau spre zona de acces pe plajă cărând după ei folii de plastic în care aveau buletinele și, atașat de ele, procurile părinților prin care aceștia le permiteau să participe la Neversea.

Tot pentru puștii care n-au prins anii dinainte de 1989 organizatorii festivalului au amenajat o bucătărie, o sufragerie, o sală de clasă și o alimentară, așa cum arătau ele în vremea lui Nicolae Ceaușescu. Chipul dictatorului e cvasi-anonim pentru mulți dintre tinerii de la festival, care au copilărit pe vremea lui Traian Băsescu. Așa că, spre neuitarea comunismului și pentru marcarea celor 30 de ani de la Revoluție, Neversea l-a pus pe Ceaușescu la loc de cinste într-un tablou atârnat strâmb pe unul dintre pereții ”casei” comuniste.

Și pentru că dictatura a căzut, iar comunismul, deși n-a dispărut definitiv, e totuși suficient de departe încât să spunem că trăim în democrație, iată ceva exotic la malul mării: angajatorii din Constanța găsesc cu greu forță de muncă locală, deși, spre exemplu, în cartierul asistaților social există un număr foarte mare de oameni care susțin că nu își găsesc un loc de muncă. Până una-alta, firma de salubritate din oraș a angajat, de câteva luni, mai mulți muncitori din Nepal. Criza forței de muncă se resimte puternic și în segmentul turistic din Constanța: hotelierii și patronii de restaurante au angajat masiv muncitori din Sri Laka, Nepal și Vietnam.

În 2018, la sfârșitul festivalului, organizatorii Neversea au anunțat că în jur de 50.000 de oameni au participat în fiecare seară la concerte. Și anul acesta este de așteptat ca festivalul să atragă un flux similar de persoane. Neversea se încheie pe 7 iulie.

sursa foto: Info Sud-Est.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Trebuie sa votam PSD ciuma Rosie

  2. Psd ciuma rosie trebuie votati jar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.