G4Media.ro

FOTO Doi turiști din Olanda, extrași din masivul Făgăraș cu troliul, din…

Sursa foto: Salvamont Argeș

FOTO Doi turiști din Olanda, extrași din masivul Făgăraș cu troliul, din elicopter / Au rămas blocați într-o zonă periculoasă, iar autoritățile au fost sesizate de un turist care le-a auzit strigătele de ajutor

Doi turiști olandezi au fost salvați de salvamontiștii din Argeș după ce au rămas blocați într-o zonă fără semnal. Norocul lor a fost că au fost auziți de un alt turist aflat în drumeție, acesta alertând autoritățile, anunță Salvamont Argeș pe pagina de Facebook.

Turiștii au petrecut o noapte pe munte, fiind incapabili să iasă dintr-o zonă extrem de periculoasă. Au început să țipe după ajutor și au noroc pentru că prin apropiere a trecut un bărbat care era în drumeție, iar acesta a sunat la 112.

”Au fost deplasați salvamontisti de serviciu la Cota 2000 Transfăgărășan și salvatori alarmați de acasă, precum și elicopterul SMURD POA Brașov. S-a încercat apropierea elicopterului de peretele unde se aflau victimele și salvamontiștii argeșeni, dar nu s-a reușit extragerea cu troliul, pentru că salvatorii montani erau încă în perete, nu ajunseseră la victime, astfel că a fost necesar că elicopterul să se întoarcă să alimenteze și să revină cu un salvator montan de la Zărnești, pregătit deja pentru troliere și care s-a îmbarcat în timpul alimentării. În zona Văii lui Stan nu sunt locuri de aterizare și ar fi durat mult ca unul dintre salvamontisti să iasă la un loc aterizabil”, a anunțat Salvamont Argeș.

Cei doi bărbați au fost legați de frânghii și ridicați cu elicopterul și duși în siguranță în zona Arefu.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...