G4Media.ro

FOTO Constănțenii, relaxare cu rezerve. Cum au arătat cele mai cunoscute locuri…

FOTO Constănțenii, relaxare cu rezerve. Cum au arătat cele mai cunoscute locuri de promenadă de la malul mării în prima sâmbătă după două luni de izolare

Constănțenii nu au stat în case, dar nici nu au dat buzna în cele mai cunoscute zone de promenadă ale orașului. Sâmbătă, plaja din Mamaia sau faleza din Constanța au arătat ca într-o zi normală de pre-sezon, când temperaturile sar de 20 de grade iar vremea este tocmai bună pentru sport sau plimbare.

Biciclete, trotinete, familii cu copii sau persoane de mână au animat locurile de promenadă, însă îmbulzeala așteptată în primul weekend liber după două luni de izolare nu a avut loc.

Traficul auto a fost însă singurul care a părut să sufoce orașul. Cozile de la semafoare și sensuri giratorii au arătat ca în zilele de sărbătoare.

Însă în stațiunea Mamaia nimic nu a părut prea mult.

La orele prânzului, plaja a fost în mare parte goală. Constănțenii s-au plimbat pe malul mării, însă în grupuri mici și la distanțe mari între acestea. Nici pasarela de la Cazino, un loc aglomerat în zilele însorite, nu a fost astăzi locul preferat de constănțeni.

Câțiva dintre aceștia au ales să își întindă cearșafurile pe plajă, din loc în loc. Unii au făcut plajă, alții au hotărât să mediteze în fața mării. Totul într-un cerc de siguranță care despărțeau oamenii la zeci de metri între ei.

Pe promenada din stațiune, doar mașinile au fost prea multe. Și asta pentru că oamenii, în lipsa pistelor de biciclete din oraș, și-au adus vehiculele pe două roți cu mașina.

În zona Cazino, cea mai animată la prânz, câțiva constănțeni se plimbau alene iar alții pedalau alături de copii suiți pe trotinete.

În schimb, în zona de sud a stațiunii, piațeta de la Perla era pustie la prânz.

Un panou cu afișe jerpelite, vechi de câțiva ani buni de zile, era singurul lucru care atrăgea atenția.

Pe malul lacului Siutghiol, dincolo de bulevard, câțiva pescari și-au încercat norocul și au aruncat bețele în apă, pe scăunele așezate atent la o distanță regulamentară.

Pe faleza din oraș, la Cazinoul cu schele pe el, oamenii au ieșit la plimbare, de asemenea, în număr mic față de așteptări.

Cu parcarea de la Poarta 1 goală pe jumătate și cu o coadă de câteva persoane la FreeShopul din Port, prima sâmbătă în afara izolării nu a adus exces nici pe faleza de la Cazino.

Câteva veliere au făcut deliciul plimbăreților, care s-au oprit peste balustrada falezei să le admire.

În Portul turistic Tomis, de asemenea, bărcile au fost mai multe decât oamenii, răsfirați în mici pâlcuri pe ambele maluri ale micului golf.

Și aici, doi pescari au încercat marea captură.

Mai sus, în centrul peninsulei, Piața Ovidiu a fost goală la orele prânzului. Două, trei trotinete și câțiva oameni pasageri au fost singurii care au animat zona unde, vara, nu ai loc să arunci un ac.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

 1. Constanteni dovedesc responsabilitate.Sanatatea este primordiala.Felicitari

 2. Ce mai non-știre! Nimic despre protestele din București, g4media?
  Câinele de pază al democrației, pardon al PNL, nu are voie să relateze, nu-i așa?
  Bravo! Treceți pe la caserie.

  Iar postacii de serviciu să sară repede să spună că sunt putinist, troll, psdist, etc.

  Penibil 🙂

 3. Constantenii sunt relaxati din 2000 incoace de cand l-au votat pe mascarici

 4. Constanta este un oras cosmopolit, oameni educati, care nu pun botul la toate mizeriile bolsevice.
  Ca 30 de ani au fost sufocati de pizdonaci, sa vedem acum la noile alegeri..
  Salutari de la munte fratilor.
  Asa cum Cazinoul e si al meu, asa si Biserica Neagra e si a voastra.
  Va iubesc.

 5. Constantenii au dovedit ca sint oameni destepti, bravo.

  Altii insa plimba virusul de la Neamt la Constanta, Neamt fiind zona puternic infectata. Si mai duc virusul asta si la matusa in virsta ca sa aiba un pretext pt a parcuge diatanta asta.

  Un bucurestean isi scoate pirleala celor doua luni in casa tot la plaja in Mamaia.

  Iar reporterita Digi24 (Lazarescu) care prezinta acest reportaj de pe plajele din Constanta invata publicul cum sa mearga la munte si la mare in aceste zile: „bifati pct.8 de pe declaratie, „activitati recreative”.