G4Media.ro

FOTO Clotilde Armand anunță demolarea primelor spații comerciale de la stația de…

FOTO Clotilde Armand anunță demolarea primelor spații comerciale de la stația de metrou Basarab: Comercianții vor fi ajutați de primărie să-și desfășoare activitatea în altă zonă

Primele spații comerciale de la stația de metrou Basarab au fost desființate, a anunțat Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, marți dimineață, pe Facebook.

„Au fost date jos primele construcții ilegale de la stația de metrou Basarab. Vom continua să punem legea în aplicare și la celelalte stații de metrou de pe raza Sectorului 1”, a scris Clotilde Armand pe rețeaua de socializare

Primarul Sectorului 1 a mai transmis că acei comercianți care au avut aceste spații vor fi ajutați de primărie să-și desfășoare activitatea în altă zonă.

Context

Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început la stația de metrou Ștefan cel Mare, pe 7 aprilie, după ce contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM) a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent, potrivit Metrorex.

sursa foto: Facebook\ Clotilde Armand

De asemenea, Metrorex a precizat că pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

În 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus protestul pe seama anunţului privind eliberarea spaţiilor comerciale şi i-a sfătuit pe angajaţii de la metrou să nu se lase amăgiţi.

Reprezentanţii sindicatului au susținut că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

sursa foto: Facebook\ Clotilde Armand

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Dacă doamna Clotilde se ține de cuvant și chiar ajută acei comercianți să-și desfășoare în continuare activitatea, dar în altă parte, are o bilă albă. Felicitări anticipate. Sper să nu fie o minciună.

 2. Oh, de abia astept sa demoleze bazarul din statia Gara de Nord, mai ales chioscurile de pe culoarul care duce spre peroanele garii.

 3. Nimic constructiv doar distructiv

 4. :((( ce trist esti

 5. Tot aşa o urgenţă în tot Bucureştiul este dacă bibliotecile din sectoare, câte au mai rămas, pot fi numite mediateci şi dacă pot împrumuta carte online ca cele occidentale. Şi dacă fondul de carte s-a înnoit şi cât.

  • cultivarea cartofilor nu necesita prea multa stiinta de carte, dle.
   de cand n-ai mai intrat intr-o institutie de invatamant din romania pentru a constata calitatea corpului didactic si a ciurdei de ,,elevi” ?!

 6. cultivarea cartofilor nu necesita prea multa stiinta de carte, dle.
  de cand n-ai mai intrat intr-o institutie de invatamant din romania pentru a constata calitatea corpului didactic si a ciurdei de ,,elevi” ?!